תוכנית ברביבאי לקידום העיר

המצע מוגש להתייחסויות אותן אשמח לקבל במייל: obarbivay@gmail.com

נעים מאוד,

אני אורנה ברביבאי, אלופה במיל', ראש אגף כוח אדם בצה"ל, שרת הכלכלה והתעשייה לשעבר, תושבת העיר ומתמודדת לראשות העיר תל אביב-יפו.

אחרי עשרות שנים של נסיון בניהול מערכות גדולות בצה"ל, בעבודה בכנסת ובממשלת השינוי החלטתי להתפטר מהכנסת ולהתמודד מטעם מפלגת יש עתיד לראשות עיריית תל אביב-יפו, שעבורי היא בית ומגדלור לערכים ליברליים, חופש, תרבות, יצירה, שוויון, חדשנות וקידמה.

בשבעה באוקטובר המציאות של כולנו השתנתה. 

עם פרוץ המלחמה ובשל דחיית מועד הבחירות, התגייסתי למילואים במהלכם ליוויתי את תושבי נתיב העשרה אשר נפגעו קשות, איבדו 20 מחברי הישוב ברצח נתעב ונאלצו לעזוב את ביתם, וזאת כדי לסייע להם בשיקום הקהילה ובמתן מענה לצרכים השונים. 

כעת, משהחליטה ממשלת ישראל לקיים את הבחירות לראשויות המקומיות ב-27 בפברואר, אני נחושה יותר מתמיד לקחת את הידע, הנסיון והאנרגיות שאני מביאה איתי ולהבטיח כי הקונספציות הישנות ייבדקו ויותאמו בתל אביב יפו, כפי שנדרש בכל מערכת ציבורית במדינה.

עיר שמנוהלת כבר 25 שנה על ידי אותה הנהגה, חייבת דווקא עכשיו להתחדש ולהביא תפיסות חדשות ורעננות. יש לבנות חוזה חדש עם התושבים, חוזה בו כל תושב יודע שהוא מקבל יותר מהעיר שלו, שהוא מוגן, שהוא ומשפחתו עומדים בראש סדר העדיפויות. 

בשנים האחרונות גוברת התחושה כי העיר כבר לא של התושבים, שהיא לא מנוהלת. הופר האיזון בין הפיתוח האגרסיבי של תשתיות העיר לבין החובה לדאוג לביטחון התושבים בשגרה ובחירום ולשמור על איכות החיים בכל חלקי העיר. 

מצוקת הדיור, מפגעי התחבורה ויוקר המחייה בעיר היקרה ביותר בארץ ובין היקרות למחייה בעולם, מערימים קושי רב, פוגעים באיכות החיים וגורמים להגירה שלילית לערים שכנות, בעיקר של צעירים ושל משפחות.

לאורך כל חיי אנשים הם הסיפור עבורי. הם הכוח המניע אותי לחיי משמעות והם המאפשרים לי לחולל שינויים לטובת החברה, הקהילה ולטובת כל אדם במעגל החיים על צרכיו המשתנים, מלידה ועד זקנה.

כדי להחזיר את תל אביב להיות העיר המובילה בישראל, כדי להבטיח שכל תושב בתל אביב-יפו ירגיש בטוח בעיר שלנו, נדרשת מנהיגות שמביאה נסיון בניהול מערכות גדולות, יכולת עבודה עם גורמים בממשלה ובכנסת למען תושבי העיר כולם, חשיבה ואנרגיה חדשה שתגבש חזון מעודכן לתל אביב יפו בשנים הבאות ותפעל למימושו.

מדינת ישראל צריכה הנהגה חדשה וגם תל אביב יפו

מה אני מבטיחה לכם?

תל אביב- יפו בהנהגתי תחזור להיות העיר המובילה בישראל בכל המדדים ותהיה עיר שהכי טוב לחיות בה.

הפוטנציאל של העיר הוא בלתי מוגבל ואין סיבה שלא נעמוד בשורה אחת עם הערים המתקדמות בעולם בכל תחומי החיים.

תל אביב- יפו תהיה עיר שמנוהלת, מתוכננת ומאורגנת בשקיפות ובדיאלוג מכבד המתחשב בצרכי התושבים בכל חלקי העיר.

תל אביב תהיה עיר בטוחה ומוגנת עבור תושביה וכל אזרח ירגיש כי הוא יכול לנוע בבטחה ברחובות תל אביב בכל שעות היום ובכל מקום בעיר.

תל אביב-יפו בהובלתי תהיה מוקד לשגשוג כלכלי, תרבותי וחברתי שמתורגם לאיכות חיים עכשיו ובשנים הבאות.

אתם, תושבי העיר, תהיו הראשונים להנות מפירות הצמיחה של העיר ומכלכלה אנושית ומעגלית שחוזרת אליכם.

תל אביב יפו תוביל בחינוך דור העתיד, בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, מגיל לידה ועד להשכלה אקדמית, תוך מתן הזדמנויות הוגן בכמות ובאיכות שיאפשרו חופש בחירה ונגישות למוסדות לימוד מתקדמים עם צוותי חינוך מהטובים בארץ.

תל אביב יפו תוביל אמנה חברתית הרואה בתל אביב-יפו עיר שיש בה דמוקרטיה תוססת הדוגלת בשוויון זכויות מלא לתושביה ללא הבדל דת, גזע ומין.

אני מתחייבת בפניכם לנהל את העיר מתוך תפיסת עולם שרואה את תושביה בראש סדר העדיפויות, המספקת בטחון אישי מלא לתושביה, ושומרת מכל משמר על תל אביב-יפו כעיר ליברלית המקיימת אורח חיים חופשי ושוויוני הפועלת לצמיחתה ושגשוגה כמודל עירוני מתקדם בכל תחומי החיים.

קצת עלי

  • בת בכורה למשפחה בת שבעה ילדים, נשואה לעו"ד משה ברביבאי, אמא ל 3 ילדים וסבתא ל 3 נכדות מקסימות
  • האלופה הראשונה בתפקיד ראש אגף כוח אדם בצה"ל.
  • בוגרת תואר ראשון במדעי הרוח והחברה אונ' בן גוריון ותואר שני מאונ' חיפה
  • בוגרת המכללה לביטחון לאומי.
  • יו"ר ועדת החוץ והבטחון בכנסת- האישה הראשונה בתפקיד.
  • שרת הכלכלה והתעשייה. עסקתי רבות בקידום החוסן הכלכלי של מדינת ישראל, הסכמי סחר בינלאומיים, פיתוח המשאב האנושי, שוויון תעסוקתי, צמיחה של ענף ההייטק ובקידום העסקים הקטנים והבינוניים כמנוף צמיחה משמעותי למשק.
  • הובלת המיזם הלאומי שהביא הורדה ניכרת של זיהומים נרכשים בבתי החולים.
  • מרצה באוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת רייכמן.  
  •  הדלקת משואה בטקס המשואות בהר הרצל בשנת 2014 על תרומה לחברה הישראלית.
  • כלת פרס חיים הרצוג על תרומה ייחודית בתחום הבטחון לשנת 2016.
  • זוכת אות אבירת איכות השלטון של התנועה לאיכות השלטון לשנת 2023
  • זוכת תארי כבוד מאוניברסיטת בן גוריון ואוניברסיטת חיפה.
  • אוהבת טיולים בטבע, קוראת המון, ונהנית לבשל ולאפות למשפחה ולחברים.

 

 

התנדבות:

  • יושבת ראש הוועד המנהל של המכללה האקדמית עמק יזרעאל.
  • חברת וועד מנהל במכון הישראלי לדמוקרטיה 
  • דירקטורית בתוכנית מעוז למנהיגות
  • יו"ר טק- קריירה לשילוב יוצאי אתיופיה בענף ההייטק.
  • מגישת תוכנית רצועת- הביטחון בגלי צה"ל.

בכל תפקידיי האמנתי שמנהיגות מעצבת ומשתפת, עבודת צוות וניהול מתקדם הם תנאי להצלחה, ליצירת אמון ולמחויבות הדדית.

כפי שניהלתי מערכות מורכבות עתירות תקציב והיקף עובדים גדול במיוחד, כך העיר תל אביביפו בראשותי תנוהל כמודל לעיר עתיד חדשנית המסתייעת באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, כדי לנהל צפיפות עירונית בחכמה וביצירתיות ותאפשר התמודדות עם קצב הצמיחה והשלכותיו על כל תחומי החיים.

האחריות לאיכות חייהם של תושבי העיר היא קודם כל של ראש העיר ואני מתכוונת לממש מחויבות זו באמצעות ייצוג מקצועי של צרכי העיר בקידום חקיקה, בעבודה מול משרדי הממשלה וביצירת שיתופי פעולה בין עירוניים.

העיר תנוהל בגישה המעודדת מצוינות, שקיפות ושיתוף פעולה בין כל יחידות העירייה ובין העירייה לתושבים.

היקף הפרוייקטים הנעשים בעיר במקביל דורש סנכרון מערכות שתכליתו להבטיח תזמון ומיצוי משאבים עם מינימום פגיעה בתושבים.

יחד עם עובדי העירייה, על הניסיון הרב אותו צברו, נגבש תוכנית אסטרטגית לעיר תל אביב-יפו בחמש שנים הבאות. 

התכנון ייעשה בשיתוף נציגי השכונות, הקהילות, יזמים, המגזר העסקי, המגזר השלישי ומומחי תוכן מהארץ ומהעולם.

האסטרטגיה תתורגם לתוכנית עבודה מקיפה ושקופה לציבור המבוססת על אבני דרך, יעדים ומדדים.

אני מתחייבת לשקיפות מלאה בכל תחומי העשייה, בקביעת סדר עדיפויות, בתקציב, בעמידה ביעדים ובתוכניות העבודה.

איך נעשה את זה?

  • ניהול וקבלת החלטות המבוססות על נתונים ועל גורמי מקצוע.
  • תונהג מדיניות ״דלת פתוחה״ לשיח בלתי אמצעי עם ראש העיר באופן קבוע ובזמן מיוחד שיוקצה לכך.
  • חברי מועצת תל אביב-יפו ינהלו דיאלוג שוטף עם התושבים וישקפו בעבודתם מודל של דמוקרטיה ישירה. 
  • שיתוף ציבור בשלבי תכנון מוקדמים וקיום מפגשים עיתיים עם ייצוג הולם לכלל האוכלוסיות בעיר.
  • צמצום בירוקרטיה, קיצור זמנים והרחבה משמעותית של דיגיטציה בכלל השירותים, תוך הנגשת מידע עדכני ומותאם.
  • עובדי העירייה יפעלו מתוך תודעת שירות גבוהה לתושבים.
 

המצע מוגש להתייחסויות אותן אשמח לקבל במייל:

 obarbivay@gmail.com

 

ביטחון אישי ותחושת מוגנות הם צרכים קיומיים.

רמת הפשיעה עולה בהתמדה ותחושת הביטחון ירדה בכל חלקי העיר

  • יוכפל היקף כוח האדם והאמצעים בסיירת לביטחון עירוני (סל"ע) כך שיתאים לגודלה של העיר ולאתגריה.
  • יוקצו משאבים לשיפור הביטחון האישי של תושבי העיר באמצעות אכיפה מוגברת באזורים בהם יש ריבוי מקרי אלימות ופשיעה בדגש על דרום העיר.
  • תופעל תוכנית מקיפה נגד אלימות, מניעת הטרדות מיניות ופשיעה במערכת החינוך ובכלל.
  • ייפרסו מצלמות ותאורה חכמה במרחבים ציבוריים ובאזורי סיכון.
  • תשופר המוכנות למצבי חירוםהעירייה תקדם פתרונות להתמודדות עם מצבי חירום אזרחיים וביטחוניים בהתאם לתרחישי קיצון והמאפיינים הייחודיים של תל אביב-יפו ותושביה.

הערכות לשעת חירום

  •  בניית ותרגול מערך החירום בזמן שגרה: ניהול החירום בעיריית תל אביב-יפו יהווה חלק מסדר היום ומהתהליכים הארגוניים המתנהלים בשגרה ויכללו: הערכת מצב קבועה ושיטתית, איתור וזיהוי מהיר של סיכונים ואוכלוסיות פגיעות, הכשרת כוח אדם, התאמות של המערכות העירוניות לעבודה בשגרה ובחירום, תרגול בזמן שגרה של הפעלת התוכנית העירונית.
  • צוותי חירום שכונתיים: כחלק מתפיסה לחיזוק הקהילתיות בתחומי החיים השונים יוכשרו צוותי חירום שכונתיים אשר יהוו את הקשר הישיר בין העירייה לתושבים וידעו לתת מענה בזמן אמת ולשקף את הצרכים כדי לקצר את זמן המענה ואיכות הטיפול. הצוותים יהיו בנויים מאנשי ביטחון ותושבים אשר יוכשרו בשיתוף פעולה בין העייריה, למשטרה ולפיקוד העורף. העירייה תשקיע באמצעים טכנולוגיים לשירות התושבים גם בחירום.
  • שולחן עבודה אזורי: תל אביב יפו כמטרופולין תוביל שולחן אזורי קבוע אשר יתאם את הפעילות הנדרשת לתפקוד בחירום בתיאום עם ערים שכנות ויסדיר את שיתופי הפעולה (תחבורה, חינוך, בריאות ותעסוקה) כדי לחזק את היתרונות היחסים בחיבור בין הערים.
  • הקמת קרן חירום לעסקים: כדי שתוכל לפעול כעיר עצמאית ולתמוך בעסקים המקומיים שמהווים זרוע כלכלית מרכזית בעיר תוקם קרן ייעודית לשעת חירום שתסייע לעסקים בזמן משבר.

אירועי 7/10 וההשפעה שלהם על החברה הישראלית מחייבים בחינת עומק, גם בכל הנוגע למוכנות הערים לתרחישי קיצון מסוגים שונים. העובדה שמערכות המדינה איחרו להגיע, מציבה את השאלה לגבי הסמכות והאחריות של העירייה והעומד בראשה כלפי התושבים בעיר.

תפקיד העירייה הוא ליצור את היכולת לקיים שגרת חירום עבור התושבים כמי שמובילה את הממשק בין האוכלוסייה לבין כל הגופים הממלכתיים והאזרחיים הפועלים בשטחה.

כל שכן כאשר מדובר בתל אביב-יפו שהיא העיר השנייה בגודלה בארץ, עם ריכוז אוכלוסיה של מעל חצי מיליון אנשים. העיר שמהווה מרכז כלכלי ותרבותי חשופה לאיומים של נשק מדויק כיעד אטרקטיבי לאויבינו.


לנוכח פוטנציאל הנזק והאפשרות לנטרל מערכות המשפיעות באופן ישיר על החוסן והתפקוד הלאומי (פיקוד הצבא, משרדי הממשלה) תל אביב-יפו צריכה להיות מודל להתמודדות של החזית האזרחית בישראל.

נסראללה בראיון מ-2019: "אנחנו יכולים לפגוע בצפון הישראלי… אבל הכי חשוב זה מישור החוף הישראלי מנתניה ועד אשדוד".

היערכות בשגרה משפיעה באופן ישיר על החוסן והיכולת האישית והקהילתית להתמודד עם תרחישי קיצון. לכן, נדרש שינוי מהותי לא רק בתשתיות פיזיות שיבטיחו רציפות תפקודית במתן שירותים הכרחיים, אלא בדרך ניהול העיר בחירום וביכולת להתאושש ולהגיב במהירות.

מנהיגות עירונית שתפתח יכולת התמודדות גמישה, תיצור תהליכי תכנון אפקטיביים ותקדם לכידות חברתית של קהילות מגוונות, תספק לתושבים כלים הכרחיים להתמודדות עם תרחישים שונים בשעת חירום.

לאור העובדה כי מה שהיה לא יכול להמשך ללא שינוי מהותי בהיערכות העיר למצבי חירום שונים, גיבשתי תוכנית חירום כוללת שמטרתה לפעול כבר מהיום כדי להבטיח את ביטחון התושבים בכל תרחיש שעלול להגיע לפתחנו. התוכנית גובשה בשיתוף אנשי מקצוע בכירים בתחומי הגנת העורף, התכנון העירוני והמיגון.

תוכנית המיגון לעיר תל אביב-יפו: 

  • הקמת מנהלת מיגון עירונית- הקמת מנהלת ייעודית לקידום פרוייקט מיגון העיר תל אביב-יפו, אשר תהיה אמונה על הצבת יעדים ברורים למיגון העיר. המנהלת תמפה את המיגון הקיים ברובעים השונים בעיר על מנת לדייק את המענים הנדרשים ותהיה אחראית על יישום הפתרונות המוצעים בכל אחת מהשכונות.
  • הצבת מרחבים מוגנים ציבוריים- רכישת מרחבים מוגנים ציבוריים תיקניים שיוצבו במקומות בהם אין פתרונות מיגון, כפי שנעשה בערים שכנות בתקופת המלחמה.
  • מסלול ירוק לבניית ממ"ד- מתן אישורים מהירים וקיצור הליכים בירוקרטיים לבעלי דירות המבקשים לקדם בניית ממ"ד בדירתם.
  • חיזוק חדרי מדרגות בבנייני מגורים קיימים- מתן מענה מיגוני בבניינים ישנים על ידי תמרוץ הדיירים לחזק את חדרי המדרגות ולהפוך אותם למרחב מוגן לצורך שיפור עמידותם ברעידות אדמה וירי טילים אשר יעמדו בתקן של פיקוד העורף.
  • ניתוב הכנסות מהשכרת המקלטים בעיר לפרוייקטים של מיגון- מיפוי המקלטים בעיר תל אביב-יפו המשמשים כמבנים להשכרה בשגרה וייעוד ההכנסות מהשכרתם לפרוייקטים יזומים של מיגון בעיר.
  • אכיפה ובקרה על מוכנות המקלטים במבנים ציבוריים הגברת אכיפה עירונית על תקינות המקלטים בבניינים ציבוריים בשגרה, על מנת להבטיח את כשירותם במצב חירום.
  • יצירת חוסן עירוני וקהילתי בעיר תל אביב-יפו. 

הכנת מערכת החינוך בעיר

לנוכח חשיבות הרציפות החינוכית לילדים לצד מתן אפשרות להורים להמשיך לעבוד בזמן לחימה, תקבע עיריית תל אביב-יפו כיעד אסטרטגי למגן את תשתיות מערכת החינוך בכל חלקי העיר, גם במצב של לחימה מתמשכת. 

  • מיגון אינטנסיבי של כל מוסדות החינוך הציבוריים בעיר עד להשלמת מיגון כולל תוך קביעת יעדים בטווחי זמן שקופים לציבור.
  • לקיחת אחריות כוללת לביטחון כלל הילדים בעיר מגיל לידה.
  • ימופו כלל מוסדות החינוך הלא ממוגנים כולל הגנים הפרטיים. עד להשלמת מיגון מלא של מערכת החינוך,  יקבעו מוסדות חינוך ממוגנים חלופיים בעיר. ההורים יעודכנו מבעוד מועד היכן נמצא הגן החלופי בזמן חירום. הצוות החינוכי יכיר את האלטרנטיבה ויתורגל בשגרה למעבר מהיר ובטוח למוסד החינוכי החלופי. 
  • קדימות לגנים פרטיים לאישור בניית ממ״ד או להצבת ממ"ד חיצוני.
  • בחינת אפשרות למתן הלוואה מטעם העיירה לצורך עידוד השלמת מיגון בגנים הפרטיים.

תל אביב-יפו מדורגת במקום הראשון והמפוקפק בהיקף הרחובות המסוכנים במדינה (על-פי דו״ח אור ירוק)

בתל אביב-יפו נפגעים מאות אנשים בשנה מתאונות שבהן מעורבים כלים חשמליים דו-גלגליים וממפגעים רבים במדרכות ובכבישים.

העיר תקועה בפקק אחד גדול היוצר תסכול, כאוס תחבורתי וסכנה ממשית ברחובות.

ניהול לא נכון והיעדר סנכרון מערכתי של עבודות התשתית הנרחבות, פוגעים ביכולת הניידות בעיר של הולכי הרגל, של הרוכבים ושל הנוהגים.

נקודות המפגש בין הולכי הרגל לרוכבי הכלים הדו-גלגליים יוצרות מפגע בלתי נסבל במרחב הציבורי אשר מחייב טיפול מידי.

תוכנית לעיר בטוחה

  • צמצום של לפחות 50% מהתאונות בהן מעורבים כלים דו-גלגליים, באמצעות שיפור התשתיות, פיקוח ואכיפה.
  • מיפוי אזורי סיכון – ימופו אזורים מסוכנים למשתמשי הדרך ותורחב הקצאת המשאבים המיועדת לשיפור תשתיות ולאכיפה בנקודות תורפה אלה.
  • יוגדרו יעדים, מדדים ומעקב שוטף על קצב הטיפול בנקודות התורפה. יפורסמו לציבור בשקיפות מלאה מיקומי התאונות והיקפן. כמו גם,  מפת עבודות תשתית עדכנית, בזמן אמת, בכל אזורי העיר.
  • זיהוי ורישום כלי רכיבה חשמליים – תקודם חקיקה המחייבת זיהוי ורישום כלי הרכב הדו-גלגליים לצד אכיפה עירונית.
  • תורחב משמעותית יחידת אכיפה עירונית לסדר ולביטחון במדרכות ובכבישי העיר. הגברת והחמרת האכיפה על עברייני תנועה.
  • הפעלת מערך הסברה לבתי הספר לרכיבה נכונה ובטוחה בכלים חשמליים לבני נוער כחלק מלימודי התיאוריה לנהיגה.
  • שיפור והסדרת הממשק והדרישות מול החברות המפעילות קורקינטים שיתופיים.
  • הסדרת פעילות חברות השליחויות המרכזיות הפועלות בעיר באמצעות כלים חשמליים יחויבו בהכשרת השליחים כתנאי להעסקתם.
  • הקצאת מקומות חניה נוספים לכלים שיתופיים בכל העיר כדי שלא יהוו מפגע להולכי רגל.
  • תבוצע הפרדה מפלסית בכל מוקד אפשרי בין הולכי הרגל לרוכבים ובין הרוכבים לנוהגים.
  • תשתיות הרחובות ישופרו על מנת לעודד הליכה במרחבים מוצלים ויוסרו המפגעים במדרכות בכל רחבי העיר.
  • הוספת שבילי אופניים והשלמת רצף השבילים בכל העיר בהדרגה בהתאם למכלול עבודות התשתית בעיר, תוך מינימום פגיעה בהיקף החניות ובזרימת התנועה. יימצא פתרון לתופעה בה שבילי אופניים מאפשרים נסיעה לתוך תחנות האוטובוסים ופוגעים בנוסעים.
  • שיפור משמעותי בתחבורה הציבורית – אמינות, תדירות, נגישות ומענה מותאם גם בסופי שבוע.
    תכנון מחדש של קווי האוטובוסים בעיר באופן שייתן מענה לצרכי התושבים ויאפשר מעבר חלק בין קווים ואמצעי תחבורה, בשיתוף עם הערים השכנות, חברות תחבורה ומשרד התחבורה.
    ניהול תנועה חכם במרחב גוש דן ליצירת רצף וזרימה תחבורתית.
    יופעל מערך הסעות אל וממרכזי תעסוקה בשיתוף המעסיקים והעירייה. 
  • האצת המעבר לאוטובוסים חשמליים מול משרד התחבורה.
  • פינוי המפגע העירוני "התחנה המרכזית החדשה" והחלפתו במספר מסופים מחושמלים ללא פגיעה במרחב השכונתי ושיפור איכות האוויר והרעש. יימצא פתרון יצירתי לפינוי התחנה בשיתוף עם נציגי התושבים והגורמים המעורבים, הפתרון לא יהיה בהעברת הבעיה ממקום אחד לאחר, אלא פתרון הוליסטי מתואם ומדורג.
  • הפחתת התנועה במרכז העיר באמצעות עדיפות לחניית תושבים, במקביל להקמה של מרחבי חניה נוספים בפאתי העיר – במתכונת "חנה וסע" והפעלת מערך שאטלים עירוני למרכזה.
  • חנייה הוגנת – עבור אנשים שהיו מוותרים על רכב פרטי אם רק היה ניתן להם מענה אלטרנטיבי מספק, נדרש ליצר פתרונות ביניים לטווח הקצר.  הכשרת מגרשים פנויים ברחבי העיר לשימוש התושבים.
  • עד אשר יושלמו עבודות הרכבת הקלה ועבודות באזורי מגורים שבהם ישנה בנייה מואצת, תקבע מדיניות אכיפת חנייה הוגנת ומידתית וכן יתאפשרו פתרונות זמניים בעדיפות לתושבי העיר.

תל אביב-יפו היא מרכז העסקים והתיירות בישראל והם מהווים מנוף כלכלי וחלק מרכזי בצביון העיר. 

למרות זאת, תל אביב-יפו נדחקה למקום השישי במדד העסקים במדינה ולכן נדרשת תכנית לשיפור יכולתם של העסקים הקטנים והבינוניים לצמיחה ולתרומה לכלכלת העיר.

  • תל אביב-יפו תהיה העיר הידידותית ביותר לעסקים בישראל.
  • תל אביב-יפו תשמור על מעמדה כבירת ההייטק של ישראל – העירייה תעודד שיתופי פעולה בין חברות הייטק לקהילה בתחומים שונים, כדי לייצר מודלים של השראה ומעורבות המפרים עם תושבי העיר. 
  • יופעלו מאיצים עירוניים ותוכניות חדשנות לסטרטאפים וליזמים.
  • העיר תתמוך ביוזמות לעסקים מקומיים באמצעות קרן ייעודית לעסקים קטנים ובינוניים.
  • תהליכי רישוי עסקים – קיצור משמעותי של תהליכי רישוי כחלק מתוכנית דגל לקיצור הבירוקרטיה העירונית.
  • עסקים קטנים ובינוניים שנפגעו כתוצאה מהבנייה המואצת ועבודות הרכבת הקלה יקבלו הקלות והטבות משמעותיות כדי להתגבר על תקופת הביניים וכדי להבטיח את המשך פעילותם לצד הבנייה.
  • חיזוק התיירות ומינוף תל אביב-יפו כאחת הערים האהובות בעולם באמצעות שיתופי פעולה עם יזמי התיירות ועם המלונאים בעיר, תוך אירוח, יוזמה ותמיכה עירונית לפסטיבלים בין-לאומיים.
  • פיתוח והעשרת התרבות והתיירות באמצעות קידום ותמיכה בענף הקולינריה כייחודי בעיר ועידוד יוזמות תרבותיות.
  • השקעה בענף חיי הלילה בעיר וקידומו– חיי הלילה בעיר מהווים בית לקהילות שונות, לזרמי תרבות, קהילה ובילוי וממצבים את תל אביב-יפו כיעד נחשק לתיירות פנים וחוץ.
  • חיזוק ומיצוב יפו ודרום העיר כמרכזי מורשת, תרבות ותיירות המשקפים רב תרבותיות ייחודית לאזורים אלה.
  • שיפור שיעור התעסוקה של תושבי תל אביב-יפו באמצעות שיתופי פעולה בין מגזריים, לימודים והכשרות מקצועיות, בנוסף להקמת תוכניות סיוע וליווי במציאת תעסוקה לאוכלוסיות יעד ובהן אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.
  • שדרוג מרחבים ציבוריים מונגשים המאפשרים חיבור טכנולוגי בכל חלקי העיר לצורכי עבודה ופנאי. 

יוקר המחייה:

תל אביב-יפו היא העיר היקרה בארץ ואחת היקרות בעולם, מרכיב הדיור הוא המשמעותי ביותר ביוקר המחייה ובשנים האחרונות צעירים רבים עוזבים את העיר על רקע כלכלי.

מגמת ההגירה השלילית מחייבת פעולה מידית ומציאת פתרונות אשר יעודדו צעירים ומשפחות, שהם חיוניים ביותר לצמיחה עתידית של העיר, להישאר בה.

  • הקמת רשות עירונית לקידום בניית אלפי יחידות דיור להשכרה במסגרת תוכנית רב שנתית אשר תאיץ את קצב התכנון והביצוע של דיור להשכרה ארוכת טווח.
  • הסבת משרדים, שטחי ציבור ומבנים לטובת שכירות ארוכת טווח המבטיחה לשוכרים יציבות וביטחון דיור.
  • העירייה תקדם שיתוף פעולה עם משרד השיכון לטובת רכישת דירות במחיר מטרה בקריטריונים מוגדרים.
  • יצירת מסלול ייעודי, מהיר ומתגמל ליזמים שייקחו חלק בהגדלת מאגר הדירות להשכרה ארוכת טווח.
  • עידוד צריכה מהעסקים בתל אביב-יפו באמצעות הקמת מועדון צרכנות, בתמיכת העירייה, אשר יאגד כחצי מיליון תושבים, מועדון הצרכנות יאפשר לתושבים להנות ממגוון הנחות והטבות ומחיסכון משמעותי וכן יאפשר לעסקים בעיר להציע הטבות בשירותיהם בהשתתפות העירייה.

מערכת החינוך בתל אביב-יפו תעמוד בשורה אחת עם הערים המתקדמות בעולם, מלידה ועד לאקדמיה, תוך שהיא מצמיחה את מנהיגי העתיד בכל תחומי החיים. העירייה תיזום ותוביל תוכניות לימוד המעודדות ליברליות ושוויון חברתי ומדיני ללא הבדלי דת, גזע ומין, ותכין את בוגריה לחיים ולעולם התעסוקה העתידי.

מערכת החינוך בעיר תהיה עצמאית ותעצור את המגמה הממשלתית של התערבות בתכני הלימוד הסותרים ערכים אלה.

צוותי החינוך וההוראה:

  • תוכנית עירונית מקיפה לעידוד מצוינות לסגלי ההוראה ולמנהלים בכלל מסגרות החינוך, במטרה להפוך את העיר לבית בו יבחרו לחיות ולעבוד. כדי לשמר את צוותי החינוך הטובים ביותר בתל אביב-יפו, יוגדל מיזם הדיור להשכרה ארוכת טווח עבורם. 
  • הסעות מאורגנות לצוותי החינוך המתגוררים מחוץ לעיר.
  • הצוותים יזכו לגיבוי ולתמיכה מלאה בעבודתם, לצד תהליכי שיתוף תלמידים והורים, לצד שקיפות ויצירת אמון הדדי.
  • שיפור מעמד מנהלי בתי הספר – עצמאות וגמישות ניהולית במסגרת תפקידם תעודד מנהלים טובים לשאת באחריות החשובה לחינוך לערכים ליברלים, לסובלנות ולשוויון.
 

הגיל הרך:

בתל אביב-יפו לא יהיה גן סגור.

  • יוקם מאגר סייעות עירוני לגיבוי בזמן אמת של כל גן בעיר.
  • יוקצו תקציבים מידיים להכשרה איכותית ולגיוס של סייעות (בנוסף לתקציבי משרד החינוך) לפתרון מצוקת כוח האדם.
  • יימצא פתרון מהיר למחסור במעונות ובמשפחתונים לגילי לידה עד שלוש.
  • יורחבו המענים והשירותים לילדים עם צרכים מיוחדים.
  • תינתן עדיפות בשיבוץ הילדים הסמוך למקום מגוריהם.
  • יוגבר הפיקוח העירוני במעונות ובגנים.
  • העירייה תתמוך משמעותית בתוכניות הדרכה וליווי הורים.

בתי ספר ואקדמיה:

  • חינוך מתקדם במציאות משתנה – מרחב הבחירה לתלמידים יגדל, תוך דגש על מענה לשונות ולצרכים מגוונים וייחודיים. תשוכלל הכנתם של התלמידים לשוק העבודה ולאתגרים המתחדשים במציאות המשתנה של חיינו.
  • בוגרי מערכת החינוך בתל אביב-יפו ישלטו בשפה האנגלית מתוך הכרה בכך שמדובר במיומנות הכרחית לחיים בשוק גלובלי.
  • יופעלו תוכניות למצוינות וחדשנות בבתי הספר בכל חלקי העיר, לרבות יפו ודרום העיר.
  • העירייה תפעל לקידום ולעידוד תושבי העיר לרכישת השכלה גבוהה גם בקרב אוכלוסיות מוחלשות.
  • יתוגברו תוכניות לקידום אקלים מכבד שיבטיח מענה לצרכיהם השונים של התלמידים.
  • יוקמו מוסדות חינוך חדשים באופן הוגן ושיוויוני שהולם את הצרכים של חלקי העיר השונים, ובתי ספר נוספים למדעים, לטבע ולאומנויות ומסגרות של זרמי חינוך מגוונים.
  • תל אביב-יפו תוביל את קידום השפה הערבית בבתי הספר וברחבי העיר.
  • שיפור המרחב הפיזי וחזות בתי הספר בהתאמה לשיטות לימוד חדשניות, מתוך אמונה כי לילדים מגיע ללמוד בסביבה מתקדמת, אסתטית ומזמינה.
  • יוגבר שילוב תלמידים עם צרכים מיוחדים בבתי הספר ובקהילה – הקצאת משאבים לפעילות משלבת בגנים ובבתי הספר לצד חוגים מותאמים במרכזים קהילתיים ובחוגים עירוניים וכן עידוד שילוב בצהרונים באמצעות תמריצים.
  • פעילות החינוך הבלתי פורמלי ובתי הספר תורחב לטובת חיזוק החיבור בין התלמידים, המורים, ההורים והקהילה.
  • תנועות וארגוני נוער – יושקעו תקציבים לעידוד ולהעצמת תנועות הנוער וארגוניהן המחנכות לדמוקרטיה, למודעות סביבתית וערכית, לשוויון ולמנהיגות.
  • יקודמו תוכניות חדשנות וטכנולוגיה בבתי הספר בכל חלקי העיר, לרבות פיתוח כישורים ומיומנויות חיים שיאפשרו לתלמידים למצות את הפוטנציאל שלהם.
  • ילדי אוכלוסיית הזרים יקבלו חינוך הולם שיאפשר להם להשתלב בקהילה ולתרום לה.
  • פריסה רחבה של מתחמים קהילתיים לצעירים ולסטודנטים שיספקו להם מקום למפגש תרבות ופנאי.

מלחמת אוקטובר הביאה לגיוסם של מאות אלפי חיילי מילואים בכל החזיתות.

כבר שבועות רבים שהם נמצאים בשטח, נלחמים עבורנו, ועבור העתיד של המדינה.

הם השאירו מאחור את משפחותיהם, את העסקים שלהם, עצרו את הלימודים, עצרו את החיים.

מעל 50 אלף מילואמניקים מתגוררים בעיר תל אביב.

כשיחזרו הביתה אנחנו צריכים להיות מוכנים עבור אלו שלחמו בשבילנו.

עם תוכנית קליטה למילואימניקים/יות שלנו בתל אביב.

לצד התוכניות שמקדמת המדינה חייבים להיות שם עבורם גם בעיר.

 

תל אביב מתגייסת למען המילואימניקים

הקמת גוף ייעודי בעירייה שתפקידו יהיה להיות שם לקידום הקלות ופתרון הבעיות של המילואמניקים/יות של תל אביב 

  1. צו 8 כלכלי – הקלות בתשלומי עירייה – הנחה משמעותית בגובה הארנונה במהלך שירות המילואים ושלושה חודשים מסיומם. הקמת קרן תמיכה לעסקים קטנים.
  2. צו 8 רגשי – מתן 10 טיפולים בעלות סמלית עם אנשי מקצוע; הקמת קבוצות תמיכה וחוסן ייעודיות לאנשי המילואים ומשפחותיהם.
  3. צו 8 משפחתי – כניסה למוקדי הבילוי ומתקני העירייה (בריכה, קאנטרי, הופעות, פעילות ילדים) בחצי מחיר בתקופת המילואים ושלושה חודשים מסיומם.
  4. צו 8 עסקים קטנים – עסקים קטנים בבעלות אנשי מילואים יתועדפו במסגרת הקרן העירונית שתוקם לטובת כלל העסקים הקטנים והבינוניים בעיר; הנחה בתשלומי ארנונה לעסקים קטנים בבעלות אנשי מילואים בזמן חירום, מסלול ירוק בירוקרטי להוצאות רישוי ואישורי עסק בעירייה.

תכנון צפיפות עירונית מחייב ניהול מתקדם של התחדשות עירונית, כדי לאפשר הרמוניה בין הצורך בפיתוח העיר לצרכים המגוונים של התושבים וקיום שגרת חיים בטוחה ברחבי העיר.

כל תוכנית ארוכת טווח של הסביבה האורבנית, תתחשב ברוח העיר, כאשר מצד אחד ישמר אופייה הייחודי על מבניה ההיסטורים, לצד פיתוח העיר בהלימה לצמיחתה. 

  • יצירת תוכנית אב להתחדשות עירונית אשר תאגד את התכנון העירוני ואת היעדים המדידים לקידום התחדשות עירונית בת קיימה בעיר (יעדי אוכלוסיה ויעדים פיזים משלמים)
  • ניהול מסונכרן של ההתחדשות העירונית אשר ירכז וישלוט בנתוני הפרויקטים הרבים בכל רחבי העיר, באופן מקצועי ובדירוג המתחשב באיכות חיי התושבים במהלכם ובאופן שיוכל לשקפם לציבור. 
  • הטמעת תהליכים אפקטיביים של שיתוף הציבור בזמן אמת בפרויקטים של התחדשות עירונית ותשתיות ברחבי העיר.
  •  פרסום שנתי של דו"ח ההתחדשות העירונית באתר העירייה.
  • חיזוק העוגנים השכונתיים ובניית תוכנית ארוכת טווח להשקעה עירונית במרחב הציבורי – פיתוח מרכזים מסחריים, מבני ציבור ושטחים ציבוריים בשכונות העוברות תהליכי התחדשות עירונית מסיביים, תוך שמירה על חיי הקהילה והאופי השכונתי.
  • שטחים ציבוריים מוזנחים או חסרי ייחוד יוסבו למרכזים עבור התושבים ובהם גני שעשועים נוספים לילדים באזורים בהם מתגוררות משפחות צעירות.
  • הסדרת הבטיחות והנראות של המרחב הציבורי בזמן עבודות התשתית והבינוי בעיר מול היזמים.
  • עידוד יזמות להתחדשות עירונית בשיתוף תושבי העיר וכלל בעלי העניין. 
  • תכנון עירוני במתכונת "עירוב שימושים" – מאפשר שילוב מגורים ועסקים באותו אזור, לצד הנגשת מוסדות ציבור, חינוך, תרבות, ספורט ופנאי ומסייע למפגש האנושי-קהילתי רק בתנאי שהתשתית תהיה מותאמת לכך.
  • יוסדרו שירותי העירייה מול היזמים והתושבים במגדלי מגורים עם היקף דיירים גדול במיוחד ובסמיכות לעסקים.
  • יצומצמו משמעותית מפגעי הרעש בעקבות הבנייה האינטנסיבית לצד הגבלת שעות הפעילות באזורי מגורים.

״מדינת ישראל תהיה פתוחה לעלייה יהודית ולקיבוץ גלויות… תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל של דת, גזע ומין"

תל אביב-יפו תשמור על צביונה כעיר חילונית וליברלית המייצגת שוויון, פלורליזם וגיוון; עיר המחויבת למגילת העצמאות, אשר מקדמת ומכבדת את כל אורחות החיים של תושביה, תוך שמירה על חופש דת, חופש מדת וכבוד הדדי.

  • לא תתאפשר כפייה דתית או הדתה מכל סוג שהוא במרחב הציבורי ובתוכניות הלימוד בבתי הספר.
  • העירייה תהיה בית פיזי ורוחני לכלל האזרחים המבקשים לממש את זכויותיהם בנושאי דת ומדינה ותהווה אלטרנטיבה חילונית למשפחות מכל הסוגים.
  • יישמר סטטוס קוו של אורחות החיים בשכונות וברחבי העיר – פעילות העסקים ומיזם "נעים בסופ"ש" יימשכו ויורחבו. תוצג עמדה תקיפה מול משרד התחבורה להפעלת הרכבת הקלה בשבת.
  • לא תתאפשר דחיקת אוכלוסיות על רקע מגדרי, בעיר שהיא מגדלור לערכים של שוויון זכויות וליברליות.

תל אביב-יפו היא עיר שיש בה מגוון אוכלוסיות ולכן היא תיתן מענה מותאם לכל תושב שזקוק לכך.

העירייה תקדם את רווחת תושבי העיר בכל שלב במעגל החיים מגיל לידה עד זקנה מתוך תפיסה כי כל אדם ראוי וזכאי לחיות חיים מיטיבים.

  • העירייה תרחיב את המענה הכללי לבעיות תושבים בתחום הרגשי, הפיזי, החברתי או התפקודי, כולל תמיכה במשברי החיים.
  • הרחבת המענה הניתן לקליטת עלייה בתל אביב-יפו לצורך שילוב מיטבי של העולים החדשים בקהילה ובתעסוקה.
  • הנגשת מוקד 106 גם בשפה הרוסית.
  • הנגשת האתר העירוני לעולים ותרגומו.
  • מתן חבילת קליטה עירונית (בנוסף לסל קליטה) שתתמוך בקליטה והשתלבות העולים בעיר בהתאם לצרכים השונים של העולה. 
  • אפעל להקמת ״בית עולה״ עבור כלל העולים החדשים המגיעים להתגורר בתל אביב יפו, ליווי במיצוי זכויות, יצירת קהילה ושילוב העולים בעולם התעסוקה.
  • העירייה תרחיב את המענה הקיים של הקניית השפה העברית באמצעות אולפנים נוספים שיוקמו ויפתחו.
  • יישום חוק הרווחה והרחבתו לאנשים עם מוגבלויות:
    • העירייה תדאג לרווחת אנשים עם מוגבלויות שונות מתוך תפיסה כי כל אדם ראוי וזכאי לחיות חיים טובים, ולממש את הפוטנציאל שלו בחברת בני גילו ובתוך הקהילה.
    • יתקיים שיתוף פעולה עם יזמים כדי לייעד דירות במחירים מוזלים לטובת מגורים של אנשים עם מוגבלויות בקהילה.
    • יקודמו יוזמות לתעסוקה מתקדמת ולתמיכה במסלולי למידה אקדמית.
  • יינתן סיוע בטיפול באוכלוסיות במצוקה – בשיקום, ביצירת מעגלי תמיכה ובשילוב במסגרות חברתיות, לימודיות ותעסוקתיות.
  • תורחב תוכנית הורות לצורכי המתבגרים והקשר ביניהם.
  • המרחב הציבורי ומתחמי המגורים בעיר יונגשו באופן מלא. 
  • סיוע בטיפול בנפגעי התמכרויות בהם נוער, צעירים, מבוגרים ומשפחותיהם, אסירים משוחררים.
  • בתל אביב-יפו לא תהיה חצר אחורית- ההזנחה ארוכת השנים של דרום העיר מחייבת שינוי מקיף. טיפול מקצועי רציף ואנושי.
    •  סגירת בתי בושת – העירייה תפעל בשיתוף משטרת ישראל, כדי לממש החלטת בג"ץ, ממאי 2023 ולאכוף את סגירת בתי הבושת, למיגור סחר בנשים וצריכת זנות.
    • טיפול בדרי רחוב – יישום תכנית ״דיור תחילה״, לצד צמצום התופעה ההולכת ומתרחבת של דרי הרחוב בכל חלקי העיר, בדגש על דרום העיר, תוך הגברת יכולת האכיפה ומתן תמיכה וליווי לשיקום ולגמילה.
  • יופעלו תוכניות למיגור תופעת הבדידות – אירועים חברתיים והתנדבותיים, מוקד טלפוני ייעודי, וגיוס פעילים קהילתיים בוועדי השכונות.
  • כרבע מהמשפחות בתל אביב-יפו הן משפחות חד-הוריות.
    העירייה תכיר בייחודיות המשפחות ותגבש פתרונות מותאמים עבורם.
  • הכפלת היקף מרכזי הצעירים בעיר והמענה הניתן בהם. קיימים שישה בלבד, יהיו שניים עשר בכל חלקי העיר.

למעלה מ-50% מהאוכלוסייה הן נשים ולמרות זאת שוויון הזכויות שלהן חלקי ולא מספק.

בתקופה שבה נשים מודרות מהמרחב הציבורי ומתפקידים רק בשל היותן נשים, קיים איום ממשי לפגיעה בשוויון הזכויות שלהן ולאלימות גוברת כלפיהן. תל אביב-יפו תוביל שינוי במעמדן של נשים, ותקיים שוויון זכויות וייצוג מלא אשר שיאפשר צמצום פערים כלכליים, חברתיים ומגדריים.

  • רשימת המועמדים למועצת העיר בראשותי תהיה מאוזנת מגדרית ושיוויונית בהיקף הנשים והגברים.
  • העירייה תקפיד על ייצוג שוויוני בקרב עובדות העירייה ובמוסדותיה, בדגש על תפקידי ניהול, מוקדי קבלת החלטות וכן תיישם את חוק שכר שווה.
  • העירייה תהיה המובילה בארץ ביצירת מרחבים בטוחים עבור נשים ברחובות, בחניונים ובכל מרחב ציבורי בעיר באמצעות תאורה, מצלמות, נוכחות מוגברת באזורי סיכון ועוד.
  • העיר תוביל בקידום, פיתוח ועידוד מנהיגות נשית בדגש על מנהיגות צעירה.
  • תונהג מדיניות שוויונית לקידום נשים בספורט, לנוכח המחסור בשטחי אימון, באמצעים ובזמן המוקצה לאימונים וכן בהנגשת מתקני כושר לנשים ברחבי העיר.

לוותיקי העיר מגיע יחס מכבד כך שיוכלו להתבגר באופן ראוי כחלק פעיל ובלתי נפרד מהקהילה.

  • תורחב פעילות מרכזי ההכנה לפרישה וקידום תכנית פרנסה משלימה שתמצה את הידע והכישורים ותאפשר קיום בכבוד.
  • תופעל תוכנית למיגור הבדידות באמצעות עידוד תעסוקה והרחבת מסגרות התנדבותיות, תוך חיזוק הקשר הבין-דורי ושילובם בתהליכי קבלת החלטות הנוגעות לאוכלוסיה הוותיקה. 
  • יינתן סיוע וליווי במיצוי זכויות בעזרת עובדים שיוכשרו לכך.
  • הרחבה והנגשה של סל פעילויות ייחודי בעיר למעורבות חברתית, פנאי ותרבות.
  • העירייה תתמוך במוקד לילה טלפוני על בסיס מתנדבים אשר יספק מענה טלפוני להגברת תחושת הביטחון עבור תושבים ותיקים בנוסף לאמצעים הטכנולוגיים הקיימים.
  • הנגשת המרחב והמתקנים הציבוריים לוותיקי העיר- הסרת מפגעים ויצירה סביבה ידידודית גיל, הצבת ספסלים ושבילים מוארים.
  • עידוד פעילות גופנית והצבת מתקני כושר מותאמי גיל.
  • יועברו הדרכות לשיפור המיומנויות הדיגיטליות המאפשרות לגיל השלישי לשפר את איכות חייהם גם באמצעים טכנולוגיים.

הקהילה הגאה בתל אביב-יפו הגדולה בארץ ומהגדולות בעולם, היא חלק בלתי נפרד מהתרבות ומרוח העיר ולכן נכון להתייחס אליה בהתאמה לתרומתה החשובה ולאופייה של העיר.

  • ״Nothing about us without us״ – ייצוג הולם של נציגי הקהילה בתהליכי קבלת החלטות הנוגעות במעגל החיים של קהילת הלהט״ב בעיר.
  • יצירת מחויבות עירונית כלפי הקהילה על-ידי הקמת אגף לקהילה הגאה בעירייה אשר ירכז את העיסוק בחיי הקהילה, במענה לצרכים השונים, ובתקצוב הולם.
  • העירייה תהיה שותפה מלאה במאבק לקידום הקהילה הגאה בישראל ולהכרה בזכויות להט"בים ובני משפחותיהם.
  • הרחבת המענה לקהילה הטרנסית – תעסוקה, הגברת ביטחון אישי, שיקום ממעגלי זנות וטיפול בהתמכרויות.
  • אירועי הגאווה – הרווחים מאירועי הגאווה יוחזרו ברובם כהשקעה והרחבת המענה לקהילה הגאה. 
  • השקעה בתרבות גאה ובחיי הלילה כמוקד משיכה מקומי ובין-לאומי.
  • ייזום הקמת דיור מוגן לגיל הזהב של קהילת הלהט״ב. 
  • הרחבת האחריות העירונית על בריאות הקהילה לאור גודלה של הקהילה בעיר והצרכים המיוחדים שלה.

התרבות היא ליבה הפועם של תל אביב-יפו.

תל אביב-יפו תהיה העיר המובילה בארץ בתחומי התרבות שמפתחת, מוקירה ופועלת למען אומנים ויוצרים החיים בעיר, תעודד עצמאות אומנותית, תשקיע ביצירה מקורית ותהווה מקור גאווה לאומי.

  • הקמת קרן לעידוד אומנים בתחילת דרכם.
  • תמיכה, קידום ושיתוף יוצרים ואומנים ביוזמות במרחב העירוני.
  • סיוע לאומנים ותיקים באמצעות הקצאת תקציבים לשימור יצירתם וחשיפה באמצעים דיגיטליים ופרסום לתושבי העיר.
  • יוקצו תקציבים ייעודיים לעידוד יצירה בתחומי המוזיקה, התיאטרון.
  • עידוד וטיפוח אמנות רחוב בכל רחבי העיר.
  • קידום עוגנים ומרכזי תרבות רב תחומיים, תיאטראות, מוזיאונים, הופעות מוסיקה, גם בשכונות העיר.
  • תמיכה תקציבית ביוזמות עירוניות לפסטיבלים מקומיים ובינלאומיים המעודדים את היצירתיות, מספקים במה ליוצרים בעיר ולכל העוסקים במלאכה, המביאים את היצירה לכדי מימוש ומנגישים לתושבים חיי תרבות ופנאי עשירים ומלאים.
  • הקמה והרחבה של חללים ליוצרים ואמנים.

תל אביב-יפו תציב חזון פורץ דרך בתחום הקיימות והגנת הסביבה עם יעדים לאיפוס פליטות והיערכות נכונה לשינויי האקלים.

  • האצת המעבר לאנרגיה מתחדשת- ייקבעו יעדים עירוניים שאפתניים למעבר לאנרגיה מתחדשת.
  • הצללהגיבוש תכנית עירונית להצללת המרחבים הציבוריים הכוללת שימור עצים בוגרים, שתילת עצים, גינון ואמצעים נוספים להקלה על החום ולהצללת מדרכות לטובת הליכה נעימה בצפיפות האורבנית.
  • בנייה ירוקהיוטמעו פתרונות אקולוגיים מתקדמים העומדים בקנה אחד עם הסטנדרט העולמי במבנים ותשתיות מותאמי אקלים.
  • הרחבת מרחבים וגגות ירוקים- העירייה תפתח את הטבע העירוני, תקצה שטחים נוספים ליצירת מרחבים ירוקים בלב האזורים האורבניים ותעודד פיתוח ושימוש קהילתי במרחבים ובגגות שיתופיים לטובת חקלאות אורבנית.
  • טיפול בפסולת- ייקבעו יעדים עירוניים להפחתת הטמנת הפסולת, בין היתר באמצעות עידוד הפרדה במקור, הרחבת השימוש בקומפוסטרים והעמקת החינוך הסביבתי-אקלימי לצריכה נבונה ולמחזור.
  • שמירה על הסביבה החופית והיערכות להצפות– תיושם תוכנית בשיתוף הציבור למזעור מפגעי הפסולת החופית והימית, כדי לשמור על החופים בעיר נקיים, לשפר את עמידות רצועת החוף ולהיערכות להצפות בחורף.
  • פינוי התחנה המרכזית והסבה לצורכי הציבור– התחנה המרכזית מהווה במשך שנים רבות מפגע מזהם ומוקד מוזנח הפוגע בתושבי האזור.
    יימצא פתרון יצירתי לפינויה בשיתוף עם נציגי התושבים והגורמים המעורבים, הפתרון לא יהיה בהעברת הבעיה ממקום אחד לאחר, אלא פתרון הוליסטי מתואם ומדורג.
    בשלב המיידי העירייה תתקין אמצעים נוספים לניטור זיהום אוויר ובקרה אחר גורמי הסיכון.
  • התייעלות אנרגטית- ייקבעו יעדים עירוניים להתעלות אנרגטית – גם בתשתיות העירייה וגם בעידוד העסקים הפועלים ברחבי העיר.
  • יותקנו שירותים ציבוריים ומתקני מים לשתייה בפריסה רחבה בעיר תוך דאגה לאחזקה וניקיון שוטפים.
  • ״עיר העתיד״ תעודד קידום מיזמי כלי תחבורה אוטונומיים וחשמליים אשר יפחיתו את זיהום האוויר.

תל אביב-יפו תהיה בירת הכושר והספורט של ישראל, תקדם מצוינות בענפי הספורט השונים ותעודד כושר גופני ואורח חיים בריא.

  • תקודם תוכנית לעידוד אורח חיים ספורטיבי ובריא לכלל הגילים והתערבות למען תזונה בריאה לילדי הגנים ובתי הספר בשילוב ההורים.
  • נעודד פעילות גופנית מגוונת בבתי הספר. העירייה תשים לעצמה יעד לשדרג ולהוסיף מגרשים ומתקני ספורט קיימים במסגרות החינוך.
  • מצוינות בספורט- מועדוני ואגודות הספורט יהיו שותפים בגיבוש התכנית העירונית כדי להצמיח את ספורטאי העתיד.
  • יוקמו ויוקצו שטחים נוספים למתחמי ספורט וכושר מקצועיים ומגוונים, בריכות עירוניות נוספות בכל חלקי העיר במחירים הוגנים לשירות התושבים ויונגשו מתחמי הכושר הציבוריים באמצעות תאורה ואחזקה שוטפת.
  • תסובסד תכנית שחייה עירונית לילדים כמיומנות בסיסית הנדרשת לכל ילד, בוודאי בעיר עם חוף ים שצריך להיות נגיש לכולם.
  • יושלם קירוי אצטדיון בלומפילד בשיתוף פעולה של העירייה עם ארגוני ספורט ותרבות, אין סיבה שבתל אביב-יפו, העיר השנייה בגודלה בישראל, לא יהיה אצטדיון מקורה לרווחת הקהל בכל ימות השנה.
  • תונהג מדיניות שוויונית לקידום נשים בספורט לנוכח המחסור בשטחי אימון, באמצעים ובזמן המוקצה לאימונים.

תל אביב-יפו תהיה העיר הידידותית ביותר לבעלי חיים בישראל.

  • מינוי אחראי על רווחת בעלי חיים שיתכלל את פעילות העירייה, את האכיפה העירונית ואת המענה לפניות ציבור בנושא.
  • המענה הווטרינרי העירוני יותאם לצרכים הגדלים של בעלי החיים בעיר.
  • פרסום דו"ח שנתי שישקף את פעילות המחלקה הווטרינרית וסטטוס בעלי החיים בעיר.
  • חיזוק שיתוף הפעולה עם רשות הטבע והגנים לטיפול בתופעת חיות הבר במרחב העירוני.
  • הקמת גינות כלבים נוספות ברחבי העיר.
  • הגברת הפיקוח על חנויות למכירת בעלי חיים.
  • תוכנית עירונית לעידוד אימוץ כלבים וחתולים.
  • העירייה תרחיב ותתמוך בכלביות עירוניות לכלבים שננטשו שיפעלו כפנסיון עד לאימוצם. 
  • הרחבת המענה של הסיירת הירוקה בתחומי פגיעה בבעלי החיים. 
  • הובלת מיתוג בינלאומי של תל אביב-יפו כבירה טבעונית והגדלת התמיכה ביזמות טבעונית.
  • תקצוב עיקור סירוס בעצימות גבוהה לחתולי הקהילה. 
  • מענה רפואי לחתולי הקהילה בכלים עירוניים ובעזרת ארגונים פעילים בתחום. 
  • הקמת משמר בעלי חיים לטיפול ומענה בהתעללויות.
  • תכנית עירונית לחינוך והסברה מגיל צעיר. 

נעים מאוד,

אני אורנה ברביבאי, אלופה במיל', ראש אגף כוח אדם בצה"ל, שרת הכלכלה והתעשייה לשעבר, תושבת העיר ומתמודדת לראשות העיר תל אביב-יפו.

אחרי עשרות שנים של נסיון בניהול מערכות גדולות בצה"ל, בעבודה בכנסת ובממשלת השינוי החלטתי להתפטר מהכנסת ולהתמודד מטעם מפלגת יש עתיד לראשות עיריית תל אביב-יפו, שעבורי היא בית ומגדלור לערכים ליברליים, חופש, תרבות, יצירה, שוויון, חדשנות וקידמה.

בשבעה באוקטובר המציאות של כולנו השתנתה. 

עם פרוץ המלחמה ובשל דחיית מועד הבחירות, התגייסתי למילואים במהלכם ליוויתי את תושבי נתיב העשרה אשר נפגעו קשות, איבדו 20 מחברי הישוב ברצח נתעב ונאלצו לעזוב את ביתם, וזאת כדי לסייע להם בשיקום הקהילה ובמתן מענה לצרכים השונים. 

כעת, משהחליטה ממשלת ישראל לקיים את הבחירות לראשויות המקומיות ב-27 בפברואר, אני נחושה יותר מתמיד לקחת את הידע, הנסיון והאנרגיות שאני מביאה איתי ולהבטיח כי הקונספציות הישנות ייבדקו ויותאמו לתל אביב יפו, כפי שנדרש בכל מערכת ציבורית במדינה.

עיר שמנוהלת כבר 25 שנה על ידי אותה הנהגה, חייבת דווקא עכשיו להתחדש ולהביא תפיסות חדשות ורעננות. יש לבנות חוזה חדש עם התושבים, חוזה בו כל תושב יודע שהוא מקבל יותר מהעיר שלו, שהוא מוגן, שהוא ומשפחתו עומדים בראש סדר העדיפויות. 

בשנים האחרונות גוברת התחושה כי העיר כבר לא של התושבים, שהיא לא מנוהלת. הופר האיזון בין הפיתוח האגרסיבי של תשתיות העיר לבין החובה לדאוג לביטחון התושבים בשגרה ובחירום ולשמור על איכות החיים בכל חלקי העיר. 

מצוקת הדיור, מפגעי התחבורה ויוקר המחייה בעיר היקרה ביותר בארץ ובין היקרות למחייה בעולם, מערימים קושי רב, פוגעים באיכות החיים וגורמים להגירה שלילית לערים שכנות, בעיקר של צעירים ושל משפחות.

לאורך כל חיי אנשים הם הסיפור עבורי. הם הכוח המניע אותי לחיי משמעות והם המאפשרים לי לחולל שינויים לטובת החברה, הקהילה ולטובת כל אדם במעגל החיים על צרכיו המשתנים, מלידה ועד זקנה.

כדי להחזיר את תל אביב להיות העיר המובילה בישראל, כדי להבטיח שכל תושב בתל אביב-יפו ירגיש בטוח בעיר שלנו, נדרשת מנהיגות שמביאה נסיון בניהול מערכות גדולות, יכולת עבודה עם גורמים בממשלה ובכנסת למען תושבי העיר כולם, חשיבה ואנרגיה חדשה שתגבש חזון מעודכן לתל אביב יפו בשנים הבאות ותפעל למימושו.

מדינת ישראל צריכה הנהגה חדשה וגם תל אביב יפו

מה אני מבטיחה לכם?

תל אביב- יפו בהנהגתי תחזור להיות העיר המובילה בישראל בכל המדדים ותהיה עיר שהכי טוב לחיות בה.

הפוטנציאל של העיר הוא בלתי מוגבל ואין סיבה שלא נעמוד בשורה אחת עם הערים המתקדמות בעולם בכל תחומי החיים.

תל אביב- יפו תהיה עיר שמנוהלת, מתוכננת ומאורגנת בשקיפות ובדיאלוג מכבד המתחשב בצרכי התושבים בכל חלקי העיר.

תל אביב תהיה עיר בטוחה ומוגנת עבור תושביה וכל אזרח ירגיש כי הוא יכול לנוע בבטחה ברחובות תל אביב בכל שעות היום ובכל מקום בעיר.

תל אביב-יפו בהובלתי תהיה מוקד לשגשוג כלכלי, תרבותי וחברתי שמתורגם לאיכות חיים עכשיו ובשנים הבאות.

אתם, תושבי העיר, תהיו הראשונים להנות מפירות הצמיחה של העיר ומכלכלה אנושית ומעגלית שחוזרת אליכם.

תל אביב יפו תוביל בחינוך דור העתיד, בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, מגיל לידה ועד להשכלה אקדמית, תוך מתן הזדמנויות הוגן בכמות ובאיכות שיאפשרו חופש בחירה ונגישות למוסדות לימוד מתקדמים עם צוותי חינוך מהטובים בארץ.

תל אביב יפו תוביל אמנה חברתית הרואה בתל אביב-יפו עיר שיש בה דמוקרטיה תוססת הדוגלת בשוויון זכויות מלא לתושביה ללא הבדל דת, גזע ומין.

אני מתחייבת בפניכם לנהל את העיר מתוך תפיסת עולם שרואה את תושביה בראש סדר העדיפויות, המספקת בטחון אישי מלא לתושביה, ושומרת מכל משמר על תל אביב-יפו כעיר ליברלית המקיימת אורח חיים חופשי ושוויוני הפועלת לצמיחתה ושגשוגה כמודל עירוני מתקדם בכל תחומי החיים.

קצת עלי

  • בת בכורה למשפחה בת שבעה ילדים, נשואה לעו"ד משה ברביבאי, אמא ל 3 ילדים וסבתא ל 3 נכדות מקסימות
  • האלופה הראשונה בתפקיד ראש אגף כוח אדם בצה"ל.
  • בוגרת תואר ראשון במדעי הרוח והחברה אונ' בן גוריון ותואר שני מאונ' חיפה
  • בוגרת המכללה לביטחון לאומי.
  • יו"ר ועדת החוץ והבטחון בכנסת- האישה הראשונה בתפקיד.
  • שרת הכלכלה והתעשייה. עסקתי רבות בקידום החוסן הכלכלי של מדינת ישראל, הסכמי סחר בינלאומיים, פיתוח המשאב האנושי, שוויון תעסוקתי, צמיחה של ענף ההייטק ובקידום העסקים הקטנים והבינוניים כמנוף צמיחה משמעותי למשק.
  • הובלת המיזם הלאומי שהביא הורדה ניכרת של זיהומים נרכשים בבתי החולים.
  • מרצה באוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת רייכמן.  
  •  הדלקת משואה בטקס המשואות בהר הרצל בשנת 2014 על תרומה לחברה הישראלית.
  • כלת פרס חיים הרצוג על תרומה ייחודית בתחום הבטחון לשנת 2016.
  • זוכת אות אבירת איכות השלטון של התנועה לאיכות השלטון לשנת 2023
  • זוכת תארי כבוד מאוניברסיטת בן גוריון ואוניברסיטת חיפה.
  • אוהבת טיולים בטבע, קוראת המון, ונהנית לבשל ולאפות למשפחה ולחברים.

 

התנדבות:

  • יושבת ראש הוועד המנהל של המכללה האקדמית עמק יזרעאל.
  • חברת וועד מנהל במכון הישראלי לדמוקרטיה 
  • דירקטורית בתוכנית מעוז למנהיגות
  • יו"ר טק- קריירה לשילוב יוצאי אתיופיה בענף ההייטק.
  • מגישת תוכנית רצועת- הביטחון בגלי צה"ל.

שלכם,
אורנה ברביבאי

בכל תפקידיי האמנתי שמנהיגות מעצבת ומשתפת, עבודת צוות וניהול מתקדם הם תנאי להצלחה, ליצירת אמון ולמחויבות הדדית.

כפי שניהלתי מערכות מורכבות עתירות תקציב והיקף עובדים גדול במיוחד, כך העיר תל אביביפו בראשותי תנוהל כמודל לעיר עתיד חדשנית המסתייעת באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, כדי לנהל צפיפות עירונית בחכמה וביצירתיות ותאפשר התמודדות עם קצב הצמיחה והשלכותיו על כל תחומי החיים.

האחריות לאיכות חייהם של תושבי העיר היא קודם כל של ראש העיר ואני מתכוונת לממש מחויבות זו באמצעות ייצוג מקצועי של צרכי העיר בקידום חקיקה, בעבודה מול משרדי הממשלה וביצירת שיתופי פעולה בין עירוניים.

העיר תנוהל בגישה המעודדת מצוינות, שקיפות ושיתוף פעולה בין כל יחידות העירייה ובין העירייה לתושבים.

היקף הפרוייקטים הנעשים בעיר במקביל דורש סנכרון מערכות שתכליתו להבטיח תזמון ומיצוי משאבים עם מינימום פגיעה בתושבים.

יחד עם עובדי העירייה, על הניסיון הרב אותו צברו, נגבש תוכנית אסטרטגית לעיר תל אביב-יפו בחמש שנים הבאות. 

התכנון ייעשה בשיתוף נציגי השכונות, הקהילות, יזמים, המגזר העסקי, המגזר השלישי ומומחי תוכן מהארץ ומהעולם.

האסטרטגיה תתורגם לתוכנית עבודה מקיפה ושקופה לציבור המבוססת על אבני דרך, יעדים ומדדים.

אני מתחייבת לשקיפות מלאה בכל תחומי העשייה, בקביעת סדר עדיפויות, בתקציב, בעמידה ביעדים ובתוכניות העבודה.

איך נעשה את זה?

  • ניהול וקבלת החלטות המבוססות על נתונים ועל גורמי מקצוע.
  • תונהג מדיניות ״דלת פתוחה״ לשיח בלתי אמצעי עם ראש העיר באופן קבוע ובזמן מיוחד שיוקצה לכך.
  • חברי מועצת תל אביב-יפו ינהלו דיאלוג שוטף עם התושבים וישקפו בעבודתם מודל של דמוקרטיה ישירה. 
  • שיתוף ציבור בשלבי תכנון מוקדמים וקיום מפגשים עיתיים עם ייצוג הולם לכלל האוכלוסיות בעיר.
  • צמצום בירוקרטיה, קיצור זמנים והרחבה משמעותית של דיגיטציה בכלל השירותים, תוך הנגשת מידע עדכני ומותאם.
  • עובדי העירייה יפעלו מתוך תודעת שירות גבוהה לתושבים.
 

המצע מוגש להתייחסויות אותן אשמח לקבל במייל:

 obarbivay@gmail.com

ביטחון אישי ותחושת מוגנות הם צרכים קיומיים.

רמת הפשיעה עולה בהתמדה ותחושת הביטחון ירדה בכל חלקי העיר. 

  • יוכפל היקף כוח האדם והאמצעים בסיירת לביטחון עירוני (סל"ע) כך שיתאים לגודלה של העיר ולאתגריה.
  • יוקצו משאבים לשיפור הביטחון האישי של תושבי העיר באמצעות אכיפה מוגברת באזורים בהם יש ריבוי מקרי אלימות ופשיעה בדגש על דרום העיר.
  • תופעל תוכנית מקיפה נגד אלימות, מניעת הטרדות מיניות ופשיעה במערכת החינוך ובכלל.
  • ייפרסו מצלמות ותאורה חכמה במרחבים ציבוריים ובאזורי סיכון.
  • תשופר המוכנות למצבי חירום – העירייה תקדם פתרונות להתמודדות עם מצבי חירום אזרחיים וביטחוניים בהתאם לתרחישי קיצון והמאפיינים הייחודיים של תל אביב-יפו ותושביה.

הערכות לשעת חירום

  •  בניית ותרגול מערך החירום בזמן שגרה: ניהול החירום בעיריית תל אביב-יפו יהווה חלק מסדר היום ומהתהליכים הארגוניים המתנהלים בשגרה ויכללו: הערכת מצב קבועה ושיטתית, איתור וזיהוי מהיר של סיכונים ואוכלוסיות פגיעות, הכשרת כוח אדם, התאמות של המערכות העירוניות לעבודה בשגרה ובחירום, תרגול בזמן שגרה של הפעלת התוכנית העירונית.
  • צוותי חירום שכונתיים: כחלק מתפיסה לחיזוק הקהילתיות בתחומי החיים השונים יוכשרו צוותי חירום שכונתיים אשר יהוו את הקשר הישיר בין העירייה לתושבים וידעו לתת מענה בזמן אמת ולשקף את הצרכים כדי לקצר את זמן המענה ואיכות הטיפול. הצוותים יהיו בנויים מאנשי ביטחון ותושבים אשר יוכשרו בשיתוף פעולה בין העייריה, למשטרה ולפיקוד העורף. העירייה תשקיע באמצעים טכנולוגיים לשירות התושבים גם בחירום.
  • שולחן עבודה אזורי: תל אביב יפו כמטרופולין תוביל שולחן אזורי קבוע אשר יתאם את הפעילות הנדרשת לתפקוד בחירום בתיאום עם ערים שכנות ויסדיר את שיתופי הפעולה (תחבורה, חינוך, בריאות ותעסוקה) כדי לחזק את היתרונות היחסים בחיבור בין הערים.
  • הקמת קרן חירום לעסקים: כדי שתוכל לפעול כעיר עצמאית ולתמוך בעסקים המקומיים שמהווים זרוע כלכלית מרכזית בעיר תוקם קרן ייעודית לשעת חירום שתסייע לעסקים בזמן משבר.

אירועי 7/10 וההשפעה שלהם על החברה הישראלית מחייבים בחינת עומק, גם בכל הנוגע למוכנות הערים לתרחישי קיצון מסוגים שונים. העובדה שמערכות המדינה איחרו להגיע, מציבה את השאלה לגבי הסמכות והאחריות של העירייה והעומד בראשה כלפי התושבים בעיר.

תפקיד העירייה הוא ליצור את היכולת לקיים שגרת חירום עבור התושבים כמי שמובילה את הממשק בין האוכלוסייה לבין כל הגופים הממלכתיים והאזרחיים הפועלים בשטחה.

כל שכן כאשר מדובר בתל אביב-יפו שהיא העיר השנייה בגודלה בארץ, עם ריכוז אוכלוסיה של מעל חצי מיליון אנשים. העיר שמהווה מרכז כלכלי ותרבותי חשופה לאיומים של נשק מדויק כיעד אטרקטיבי לאויבינו.


לנוכח פוטנציאל הנזק והאפשרות לנטרל מערכות המשפיעות באופן ישיר על החוסן והתפקוד הלאומי (פיקוד הצבא, משרדי הממשלה) תל אביב-יפו צריכה להיות מודל להתמודדות של החזית האזרחית בישראל.

נסראללה בראיון מ-2019: "אנחנו יכולים לפגוע בצפון הישראלי… אבל הכי חשוב זה מישור החוף הישראלי מנתניה ועד אשדוד".

היערכות בשגרה משפיעה באופן ישיר על החוסן והיכולת האישית והקהילתית להתמודד עם תרחישי קיצון. לכן, נדרש שינוי מהותי לא רק בתשתיות פיזיות שיבטיחו רציפות תפקודית במתן שירותים הכרחיים, אלא בדרך ניהול העיר בחירום וביכולת להתאושש ולהגיב במהירות.

מנהיגות עירונית שתפתח יכולת התמודדות גמישה, תיצור תהליכי תכנון אפקטיביים ותקדם לכידות חברתית של קהילות מגוונות, תספק לתושבים כלים הכרחיים להתמודדות עם תרחישים שונים בשעת חירום.

לאור העובדה כי מה שהיה לא יכול להמשך ללא שינוי מהותי בהיערכות העיר למצבי חירום שונים, גיבשתי תוכנית חירום כוללת שמטרתה לפעול כבר מהיום כדי להבטיח את ביטחון התושבים בכל תרחיש שעלול להגיע לפתחנו. התוכנית גובשה בשיתוף אנשי מקצוע בכירים בתחומי הגנת העורף, התכנון העירוני והמיגון.

תוכנית המיגון לעיר תל אביב-יפו: 

  • הקמת מנהלת מיגון עירונית- הקמת מנהלת ייעודית לקידום פרוייקט מיגון העיר תל אביב-יפו, אשר תהיה אמונה על הצבת יעדים ברורים למיגון העיר. המנהלת תמפה את המיגון הקיים ברובעים השונים בעיר על מנת לדייק את המענים הנדרשים ותהיה אחראית על יישום הפתרונות המוצעים בכל אחת מהשכונות.
  • הצבת מרחבים מוגנים ציבוריים- רכישת מרחבים מוגנים ציבוריים תיקניים שיוצבו במקומות בהם אין פתרונות מיגון, כפי שנעשה בערים שכנות בתקופת המלחמה.
  • מסלול ירוק לבניית ממ"ד- מתן אישורים מהירים וקיצור הליכים בירוקרטיים לבעלי דירות המבקשים לקדם בניית ממ"ד בדירתם.
  • חיזוק חדרי מדרגות בבנייני מגורים קיימים- מתן מענה מיגוני בבניינים ישנים על ידי תמרוץ הדיירים לחזק את חדרי המדרגות ולהפוך אותם למרחב מוגן לצורך שיפור עמידותם ברעידות אדמה וירי טילים אשר יעמדו בתקן של פיקוד העורף.
  • ניתוב הכנסות מהשכרת המקלטים בעיר לפרוייקטים של מיגון- מיפוי המקלטים בעיר תל אביב-יפו המשמשים כמבנים להשכרה בשגרה וייעוד ההכנסות מהשכרתם לפרוייקטים יזומים של מיגון בעיר.
  • אכיפה ובקרה על מוכנות המקלטים במבנים ציבוריים הגברת אכיפה עירונית על תקינות המקלטים בבניינים ציבוריים בשגרה, על מנת להבטיח את כשירותם במצב חירום.
  • יצירת חוסן עירוני וקהילתי בעיר תל אביב-יפו. 

הכנת מערכת החינוך בעיר

לנוכח חשיבות הרציפות החינוכית לילדים לצד מתן אפשרות להורים להמשיך לעבוד בזמן לחימה, תקבע עיריית תל אביב-יפו כיעד אסטרטגי למגן את תשתיות מערכת החינוך בכל חלקי העיר, גם במצב של לחימה מתמשכת. 

  • מיגון אינטנסיבי של כל מוסדות החינוך הציבוריים בעיר עד להשלמת מיגון כולל תוך קביעת יעדים בטווחי זמן שקופים לציבור.
  • לקיחת אחריות כוללת לביטחון כלל הילדים בעיר מגיל לידה.
  • ימופו כלל מוסדות החינוך הלא ממוגנים כולל הגנים הפרטיים. עד להשלמת מיגון מלא של מערכת החינוך,  יקבעו מוסדות חינוך ממוגנים חלופיים בעיר. ההורים יעודכנו מבעוד מועד היכן נמצא הגן החלופי בזמן חירום. הצוות החינוכי יכיר את האלטרנטיבה ויתורגל בשגרה למעבר מהיר ובטוח למוסד החינוכי החלופי. 
  • קדימות לגנים פרטיים לאישור בניית ממ״ד או להצבת ממ"ד חיצוני.
  • בחינת אפשרות למתן הלוואה מטעם העיירה לצורך עידוד השלמת מיגון בגנים הפרטיים.

תל אביב-יפו מדורגת במקום הראשון והמפוקפק בהיקף הרחובות המסוכנים במדינה (על-פי דו״ח אור ירוק)

בתל אביב-יפו נפגעים מאות אנשים בשנה מתאונות שבהן מעורבים כלים חשמליים דו-גלגליים וממפגעים רבים במדרכות ובכבישים.

העיר תקועה בפקק אחד גדול היוצר תסכול, כאוס תחבורתי וסכנה ממשית ברחובות.

ניהול לא נכון והיעדר סנכרון מערכתי של עבודות התשתית הנרחבות, פוגעים ביכולת הניידות בעיר של הולכי הרגל, של הרוכבים ושל הנוהגים.

נקודות המפגש בין הולכי הרגל לרוכבי הכלים הדו-גלגליים יוצרות מפגע בלתי נסבל במרחב הציבורי אשר מחייב טיפול מידי.

תוכנית לעיר בטוחה

  • צמצום של לפחות 50% מהתאונות בהן מעורבים כלים דו-גלגליים, באמצעות שיפור התשתיות, פיקוח ואכיפה.
  • מיפוי אזורי סיכון – ימופו אזורים מסוכנים למשתמשי הדרך ותורחב הקצאת המשאבים המיועדת לשיפור תשתיות ולאכיפה בנקודות תורפה אלה.
  • יוגדרו יעדים, מדדים ומעקב שוטף על קצב הטיפול בנקודות התורפה. יפורסמו לציבור בשקיפות מלאה מיקומי התאונות והיקפן. כמו גם,  מפת עבודות תשתית עדכנית, בזמן אמת, בכל אזורי העיר.
  • זיהוי ורישום כלי רכיבה חשמליים – תקודם חקיקה המחייבת זיהוי ורישום כלי הרכב הדו-גלגליים לצד אכיפה עירונית.
  • תורחב משמעותית יחידת אכיפה עירונית לסדר ולביטחון במדרכות ובכבישי העיר. הגברת והחמרת האכיפה על עברייני תנועה.
  • הפעלת מערך הסברה לבתי הספר לרכיבה נכונה ובטוחה בכלים חשמליים לבני נוער כחלק מלימודי התיאוריה לנהיגה.
  • שיפור והסדרת הממשק והדרישות מול החברות המפעילות קורקינטים שיתופיים.
  • הסדרת פעילות חברות השליחויות המרכזיות הפועלות בעיר באמצעות כלים חשמליים יחויבו בהכשרת השליחים כתנאי להעסקתם.
  • הקצאת מקומות חניה נוספים לכלים שיתופיים בכל העיר כדי שלא יהוו מפגע להולכי רגל.
  • תבוצע הפרדה מפלסית בכל מוקד אפשרי בין הולכי הרגל לרוכבים ובין הרוכבים לנוהגים.
  • תשתיות הרחובות ישופרו על מנת לעודד הליכה במרחבים מוצלים ויוסרו המפגעים במדרכות בכל רחבי העיר.
  • הוספת שבילי אופניים והשלמת רצף השבילים בכל העיר בהדרגה בהתאם למכלול עבודות התשתית בעיר, תוך מינימום פגיעה בהיקף החניות ובזרימת התנועה. יימצא פתרון לתופעה בה שבילי אופניים מאפשרים נסיעה לתוך תחנות האוטובוסים ופוגעים בנוסעים.
  • האצת המעבר לאוטובוסים חשמליים מול משרד התחבורה.
  • פינוי המפגע העירוני "התחנה המרכזית החדשה" והחלפתו במספר מסופים מחושמלים ללא פגיעה במרחב השכונתי ושיפור איכות האוויר והרעש. יימצא פתרון יצירתי לפינוי התחנה בשיתוף עם נציגי התושבים והגורמים המעורבים, הפתרון לא יהיה בהעברת הבעיה ממקום אחד לאחר, אלא פתרון הוליסטי מתואם ומדורג.
  • הפחתת התנועה במרכז העיר באמצעות עדיפות לחניית תושבים, במקביל להקמה של מרחבי חניה נוספים בפאתי העיר – במתכונת "חנה וסע" והפעלת מערך שאטלים עירוני למרכזה.
  • חנייה הוגנת – עבור אנשים שהיו מוותרים על רכב פרטי אם רק היה ניתן להם מענה אלטרנטיבי מספק, נדרש ליצר פתרונות ביניים לטווח הקצר.  הכשרת מגרשים פנויים ברחבי העיר לשימוש התושבים.
  • עד אשר יושלמו עבודות הרכבת הקלה ועבודות באזורי מגורים שבהם ישנה בנייה מואצת, תקבע מדיניות אכיפת חנייה הוגנת ומידתית וכן יתאפשרו פתרונות זמניים בעדיפות לתושבי העיר.
  • שיפור משמעותי בתחבורה הציבורית – אמינות, תדירות, נגישות ומענה מותאם גם בסופי שבוע.
    תכנון מחדש של קווי האוטובוסים בעיר באופן שייתן מענה לצרכי התושבים ויאפשר מעבר חלק בין קווים ואמצעי תחבורה, בשיתוף עם הערים השכנות, חברות תחבורה ומשרד התחבורה.
    ניהול תנועה חכם במרחב גוש דן ליצירת רצף וזרימה תחבורתית.
    יופעל מערך הסעות אל וממרכזי תעסוקה בשיתוף המעסיקים והעירייה. 
  •  

תל אביב-יפו היא מרכז העסקים והתיירות בישראל והם מהווים מנוף כלכלי וחלק מרכזי בצביון העיר. 

למרות זאת, תל אביב-יפו נדחקה למקום השישי במדד העסקים במדינה ולכן נדרשת תכנית לשיפור יכולתם של העסקים הקטנים והבינוניים לצמיחה ולתרומה לכלכלת העיר.

  • תל אביב-יפו תהיה העיר הידידותית ביותר לעסקים בישראל.
  • תל אביב-יפו תשמור על מעמדה כבירת ההייטק של ישראל – העירייה תעודד שיתופי פעולה בין חברות הייטק לקהילה בתחומים שונים, כדי לייצר מודלים של השראה ומעורבות המפרים עם תושבי העיר. 
  • יופעלו מאיצים עירוניים ותוכניות חדשנות לסטרטאפים וליזמים.
  • העיר תתמוך ביוזמות לעסקים מקומיים באמצעות קרן ייעודית לעסקים קטנים ובינוניים.
  • תהליכי רישוי עסקים – קיצור משמעותי של תהליכי רישוי כחלק מתוכנית דגל לקיצור הבירוקרטיה העירונית.
  • עסקים קטנים ובינוניים שנפגעו כתוצאה מהבנייה המואצת ועבודות הרכבת הקלה יקבלו הקלות והטבות משמעותיות כדי להתגבר על תקופת הביניים וכדי להבטיח את המשך פעילותם לצד הבנייה.
  • חיזוק התיירות ומינוף תל אביב-יפו כאחת הערים האהובות בעולם באמצעות שיתופי פעולה עם יזמי התיירות ועם המלונאים בעיר, תוך אירוח, יוזמה ותמיכה עירונית לפסטיבלים בין-לאומיים.
  • פיתוח והעשרת התרבות והתיירות באמצעות קידום ותמיכה בענף הקולינריה כייחודי בעיר ועידוד יוזמות תרבותיות.
  • השקעה בענף חיי הלילה בעיר וקידומו– חיי הלילה בעיר מהווים בית לקהילות שונות, לזרמי תרבות, קהילה ובילוי וממצבים את תל אביב-יפו כיעד נחשק לתיירות פנים וחוץ.
  • חיזוק ומיצוב יפו ודרום העיר כמרכזי מורשת, תרבות ותיירות המשקפים רב תרבותיות ייחודית לאזורים אלה.
  • שיפור שיעור התעסוקה של תושבי תל אביב-יפו באמצעות שיתופי פעולה בין מגזריים, לימודים והכשרות מקצועיות, בנוסף להקמת תוכניות סיוע וליווי במציאת תעסוקה לאוכלוסיות יעד ובהן אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.
  • שדרוג מרחבים ציבוריים מונגשים המאפשרים חיבור טכנולוגי בכל חלקי העיר לצורכי עבודה ופנאי. 

יוקר המחייה:

תל אביב-יפו היא העיר היקרה בארץ ואחת היקרות בעולם, מרכיב הדיור הוא המשמעותי ביותר ביוקר המחייה ובשנים האחרונות צעירים רבים עוזבים את העיר על רקע כלכלי.

מגמת ההגירה השלילית מחייבת פעולה מידית ומציאת פתרונות אשר יעודדו צעירים ומשפחות, שהם חיוניים ביותר לצמיחה עתידית של העיר, להישאר בה.

  • הקמת רשות עירונית לקידום בניית אלפי יחידות דיור להשכרה במסגרת תוכנית רב שנתית אשר תאיץ את קצב התכנון והביצוע של דיור להשכרה ארוכת טווח.
  • הסבת משרדים, שטחי ציבור ומבנים לטובת שכירות ארוכת טווח המבטיחה לשוכרים יציבות וביטחון דיור.
  • העירייה תקדם שיתוף פעולה עם משרד השיכון לטובת רכישת דירות במחיר מטרה בקריטריונים מוגדרים.
  • יצירת מסלול ייעודי, מהיר ומתגמל ליזמים שייקחו חלק בהגדלת מאגר הדירות להשכרה ארוכת טווח.
  • עידוד צריכה מהעסקים בתל אביב-יפו באמצעות הקמת מועדון צרכנות, בתמיכת העירייה, אשר יאגד כחצי מיליון תושבים, מועדון הצרכנות יאפשר לתושבים להנות ממגוון הנחות והטבות ומחיסכון משמעותי וכן יאפשר לעסקים בעיר להציע הטבות בשירותיהם בהשתתפות העירייה.

מלחמת אוקטובר הביאה לגיוסם של מאות אלפי חיילי מילואים בכל החזיתות.

כבר שבועות רבים שהם נמצאים בשטח, נלחמים עבורנו, ועבור העתיד של המדינה.

הם השאירו מאחור את משפחותיהם, את העסקים שלהם, עצרו את הלימודים, עצרו את החיים.

מעל 50 אלף מילואמניקים מתגוררים בעיר תל אביב.

כשיחזרו הביתה אנחנו צריכים להיות מוכנים עבור אלו שלחמו בשבילנו.

עם תוכנית קליטה למילואימניקים/יות שלנו בתל אביב.

לצד התוכניות שמקדמת המדינה חייבים להיות שם עבורם גם בעיר.

 

תל אביב מתגייסת למען המילואימניקים

הקמת גוף ייעודי בעירייה שתפקידו יהיה להיות שם לקידום הקלות ופתרון הבעיות של המילואמניקים/יות של תל אביב 

  1. צו 8 כלכלי – הקלות בתשלומי עירייה – הנחה משמעותית בגובה הארנונה במהלך שירות המילואים ושלושה חודשים מסיומם. הקמת קרן תמיכה לעסקים קטנים.
  2. צו 8 רגשי – מתן 10 טיפולים בעלות סמלית עם אנשי מקצוע; הקמת קבוצות תמיכה וחוסן ייעודיות לאנשי המילואים ומשפחותיהם.
  3. צו 8 משפחתי – כניסה למוקדי הבילוי ומתקני העירייה (בריכה, קאנטרי, הופעות, פעילות ילדים) בחצי מחיר בתקופת המילואים ושלושה חודשים מסיומם.
  4. צו 8 עסקים קטנים – עסקים קטנים בבעלות אנשי מילואים יתועדפו במסגרת הקרן העירונית שתוקם לטובת כלל העסקים הקטנים והבינוניים בעיר; הנחה בתשלומי ארנונה לעסקים קטנים בבעלות אנשי מילואים בזמן חירום, מסלול ירוק בירוקרטי להוצאות רישוי ואישורי עסק בעירייה.

מערכת החינוך בתל אביב-יפו תעמוד בשורה אחת עם הערים המתקדמות בעולם, מלידה ועד לאקדמיה, תוך שהיא מצמיחה את מנהיגי העתיד בכל תחומי החיים. העירייה תיזום ותוביל תוכניות לימוד המעודדות ליברליות ושוויון חברתי ומדיני ללא הבדלי דת, גזע ומין, ותכין את בוגריה לחיים ולעולם התעסוקה העתידי.

מערכת החינוך בעיר תהיה עצמאית ותעצור את המגמה הממשלתית של התערבות בתכני הלימוד הסותרים ערכים אלה.

צוותי החינוך וההוראה:

  • תוכנית עירונית מקיפה לעידוד מצוינות לסגלי ההוראה ולמנהלים בכלל מסגרות החינוך, במטרה להפוך את העיר לבית בו יבחרו לחיות ולעבוד. כדי לשמר את צוותי החינוך הטובים ביותר בתל אביב-יפו, יוגדל מיזם הדיור להשכרה ארוכת טווח עבורם. 
  • תגבור שעות ליווי רגשי פסיכו-סוציאלי במוסדות החינוך.
  • הצוותים יזכו לגיבוי ולתמיכה מלאה בעבודתם, לצד תהליכי שיתוף תלמידים והורים, לצד שקיפות ויצירת אמון הדדי.
  • שיפור מעמד מנהלי בתי הספר – עצמאות וגמישות ניהולית במסגרת תפקידם תעודד מנהלים טובים לשאת באחריות החשובה לחינוך לערכים ליברלים, לסובלנות ולשוויון.
  • הסעות מאורגנות לצוותי החינוך המתגוררים מחוץ לעיר.
 

הגיל הרך:

בתל אביב-יפו לא יהיה גן סגור.

  • יוקם מאגר סייעות עירוני לגיבוי בזמן אמת של כל גן בעיר.
  • יוקצו תקציבים מידיים להכשרה איכותית ולגיוס של סייעות (בנוסף לתקציבי משרד החינוך) לפתרון מצוקת כוח האדם.
  • יימצא פתרון מהיר למחסור במעונות ובמשפחתונים לגילי לידה עד שלוש.
  • יורחבו המענים והשירותים לילדים עם צרכים מיוחדים.
  • תינתן עדיפות בשיבוץ הילדים הסמוך למקום מגוריהם.
  • יוגבר הפיקוח העירוני במעונות ובגנים.
  • העירייה תתמוך משמעותית בתוכניות הדרכה וליווי הורים.

בתי ספר ואקדמיה:

  • חינוך מתקדם במציאות משתנה – מרחב הבחירה לתלמידים יגדל, תוך דגש על מענה לשונות ולצרכים מגוונים וייחודיים. תשוכלל הכנתם של התלמידים לשוק העבודה ולאתגרים המתחדשים במציאות המשתנה של חיינו.
  • בוגרי מערכת החינוך בתל אביב-יפו ישלטו בשפה האנגלית מתוך הכרה בכך שמדובר במיומנות הכרחית לחיים בשוק גלובלי.
  • יופעלו תוכניות למצוינות וחדשנות בבתי הספר בכל חלקי העיר, לרבות יפו ודרום העיר.
  • העירייה תפעל לקידום ולעידוד תושבי העיר לרכישת השכלה גבוהה גם בקרב אוכלוסיות מוחלשות.
  • יתוגברו תוכניות לקידום אקלים מכבד שיבטיח מענה לצרכיהם השונים של התלמידים.
  • יוקמו מוסדות חינוך חדשים באופן הוגן ושיוויוני שהולם את הצרכים של חלקי העיר השונים, ובתי ספר נוספים למדעים, לטבע ולאומנויות ומסגרות של זרמי חינוך מגוונים.
  • תל אביב-יפו תוביל את קידום השפה הערבית בבתי הספר וברחבי העיר.
  • שיפור המרחב הפיזי וחזות בתי הספר בהתאמה לשיטות לימוד חדשניות, מתוך אמונה כי לילדים מגיע ללמוד בסביבה מתקדמת, אסתטית ומזמינה.
  • יוגבר שילוב תלמידים עם צרכים מיוחדים בבתי הספר ובקהילה – הקצאת משאבים לפעילות משלבת בגנים ובבתי הספר לצד חוגים מותאמים במרכזים קהילתיים ובחוגים עירוניים וכן עידוד שילוב בצהרונים באמצעות תמריצים.
  • פעילות החינוך הבלתי פורמלי ובתי הספר תורחב לטובת חיזוק החיבור בין התלמידים, המורים, ההורים והקהילה.
  • תנועות וארגוני נוער – יושקעו תקציבים לעידוד ולהעצמת תנועות הנוער וארגוניהן המחנכות לדמוקרטיה, למודעות סביבתית וערכית, לשוויון ולמנהיגות.
  • יקודמו תוכניות חדשנות וטכנולוגיה בבתי הספר בכל חלקי העיר, לרבות פיתוח כישורים ומיומנויות חיים שיאפשרו לתלמידים למצות את הפוטנציאל שלהם.
  • ילדי אוכלוסיית הזרים יקבלו חינוך הולם שיאפשר להם להשתלב בקהילה ולתרום לה.
  • פריסה רחבה של מתחמים קהילתיים לצעירים ולסטודנטים שיספקו להם מקום למפגש תרבות ופנאי.

״מדינת ישראל תהיה פתוחה לעלייה יהודית ולקיבוץ גלויות… תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל של דת, גזע ומין"

תל אביב-יפו תשמור על צביונה כעיר חילונית וליברלית המייצגת שוויון, פלורליזם וגיוון; עיר המחויבת למגילת העצמאות, אשר מקדמת ומכבדת את כל אורחות החיים של תושביה, תוך שמירה על חופש דת, חופש מדת וכבוד הדדי.

  • לא תתאפשר כפייה דתית או הדתה מכל סוג שהוא במרחב הציבורי ובתוכניות הלימוד בבתי הספר.
  • העירייה תהיה בית פיזי ורוחני לכלל האזרחים המבקשים לממש את זכויותיהם בנושאי דת ומדינה ותהווה אלטרנטיבה חילונית למשפחות מכל הסוגים.
  • יישמר הסטטוס קוו של אורחות החיים בשכונות וברחבי העיר – פעילות העסקים ומיזם "נעים בסופ"ש" יימשכו ויורחבו. תוצג עמדה תקיפה מול משרד התחבורה להפעלת הרכבת הקלה בשבת.
  • לא תתאפשר דחיקת אוכלוסיות על רקע מגדרי, בעיר שהיא מגדלור לערכים של שוויון זכויות וליברליות.
  • קידום הסובלנות והאמון בין ערבים ליהודים המתגוררים בעיר באמצעות תוכניות חינוך ופעילויות משותפות בקהילה.

תכנון צפיפות עירונית מחייב ניהול מתקדם של התחדשות עירונית, כדי לאפשר הרמוניה בין הצורך בפיתוח העיר לצרכים המגוונים של התושבים וקיום שגרת חיים בטוחה ברחבי העיר.

כל תוכנית ארוכת טווח של הסביבה האורבנית, תתחשב ברוח העיר, כאשר מצד אחד ישמר אופייה הייחודי על מבניה ההיסטורים, לצד פיתוח העיר בהלימה לצמיחתה. 

  • יצירת תוכנית אב להתחדשות עירונית אשר תאגד את התכנון העירוני ואת היעדים המדידים לקידום התחדשות עירונית בת קיימה בעיר (יעדי אוכלוסיה ויעדים פיזים משלמים)
  • ניהול מסונכרן של ההתחדשות העירונית אשר ירכז וישלוט בנתוני הפרויקטים הרבים בכל רחבי העיר, באופן מקצועי ובדירוג המתחשב באיכות חיי התושבים במהלכם ובאופן שיוכל לשקפם לציבור. 
  • הטמעת תהליכים אפקטיביים של שיתוף הציבור בזמן אמת בפרויקטים של התחדשות עירונית ותשתיות ברחבי העיר.
  •  פרסום שנתי של דו"ח ההתחדשות העירונית באתר העירייה.
  • חיזוק העוגנים השכונתיים ובניית תוכנית ארוכת טווח להשקעה עירונית במרחב הציבורי – פיתוח מרכזים מסחריים, מבני ציבור ושטחים ציבוריים בשכונות העוברות תהליכי התחדשות עירונית מסיביים, תוך שמירה על חיי הקהילה והאופי השכונתי.
  • שטחים ציבוריים מוזנחים או חסרי ייחוד יוסבו למרכזים עבור התושבים ובהם גני שעשועים נוספים לילדים באזורים בהם מתגוררות משפחות צעירות.
  • הסדרת הבטיחות והנראות של המרחב הציבורי בזמן עבודות התשתית והבינוי בעיר מול היזמים.
  • עידוד יזמות להתחדשות עירונית בשיתוף תושבי העיר וכלל בעלי העניין. 
  • תכנון עירוני במתכונת "עירוב שימושים" – מאפשר שילוב מגורים ועסקים באותו אזור, לצד הנגשת מוסדות ציבור, חינוך, תרבות, ספורט ופנאי ומסייע למפגש האנושי-קהילתי רק בתנאי שהתשתית תהיה מותאמת לכך.
  • יוסדרו שירותי העירייה מול היזמים והתושבים במגדלי מגורים עם היקף דיירים גדול במיוחד ובסמיכות לעסקים.
  • יצומצמו משמעותית מפגעי הרעש בעקבות הבנייה האינטנסיבית לצד הגבלת שעות הפעילות באזורי מגורים.

תל אביב-יפו היא עיר שיש בה מגוון אוכלוסיות ולכן היא תיתן מענה מותאם לכל תושב שזקוק לכך.

העירייה תקדם את רווחת תושבי העיר בכל שלב במעגל החיים מגיל לידה עד זקנה מתוך תפיסה כי כל אדם ראוי וזכאי לחיות חיים מיטיבים.

  • העירייה תרחיב את המענה הכללי לבעיות תושבים בתחום הרגשי, הפיזי, החברתי או התפקודי, כולל תמיכה במשברי החיים.
  • הרחבת המענה הניתן לקליטת עלייה בתל אביב-יפו לצורך שילוב מיטבי של העולים החדשים בקהילה ובתעסוקה.
  • הנגשת מוקד 106 גם בשפה הרוסית.
  • הנגשת האתר העירוני לעולים ותרגומו.
  • מתן חבילת קליטה עירונית (בנוסף לסל קליטה) שתתמוך בקליטה והשתלבות העולים בעיר בהתאם לצרכים השונים של העולה. 
  • הקמת ״בית עולה״ עבור כלל העולים החדשים המגיעים להתגורר בתל אביב יפו, ליווי במיצוי זכויות, יצירת קהילה ושילוב העולים בעולם התעסוקה.
  • העירייה תרחיב את המענה הקיים של הקניית השפה העברית באמצעות אולפנים נוספים שיוקמו ויפתחו.
  • יישום חוק הרווחה והרחבתו לאנשים עם מוגבלויות:
    • העירייה תדאג לרווחת אנשים עם מוגבלויות שונות מתוך תפיסה כי כל אדם ראוי וזכאי לחיות חיים טובים, ולממש את הפוטנציאל שלו בחברת בני גילו ובתוך הקהילה.
    • יתקיים שיתוף פעולה עם יזמים כדי לייעד דירות במחירים מוזלים לטובת מגורים של אנשים עם מוגבלויות בקהילה.
    • יקודמו יוזמות לתעסוקה מתקדמת ולתמיכה במסלולי למידה אקדמית.
  • יינתן סיוע בטיפול באוכלוסיות במצוקה – בשיקום, ביצירת מעגלי תמיכה ובשילוב במסגרות חברתיות, לימודיות ותעסוקתיות.
  • תורחב תוכנית הורות לצורכי המתבגרים והקשר ביניהם.
  • המרחב הציבורי ומתחמי המגורים בעיר יונגשו באופן מלא. 
  • סיוע בטיפול בנפגעי התמכרויות בהם נוער, צעירים, מבוגרים ומשפחותיהם, אסירים משוחררים.
  • בתל אביב-יפו לא תהיה חצר אחורית- ההזנחה ארוכת השנים של דרום העיר מחייבת שינוי מקיף. טיפול מקצועי רציף ואנושי.
    •  סגירת בתי בושת – העירייה תפעל בשיתוף משטרת ישראל, כדי לממש החלטת בג"ץ, ממאי 2023 ולאכוף את סגירת בתי הבושת, למיגור סחר בנשים וצריכת זנות.
    • טיפול בדרי רחוב – יישום תכנית ״דיור תחילה״, לצד צמצום התופעה ההולכת ומתרחבת של דרי הרחוב בכל חלקי העיר, בדגש על דרום העיר, תוך הגברת יכולת האכיפה ומתן תמיכה וליווי לשיקום ולגמילה.
  • יופעלו תוכניות למיגור תופעת הבדידות – אירועים חברתיים והתנדבותיים, מוקד טלפוני ייעודי, וגיוס פעילים קהילתיים בוועדי השכונות.
  • כרבע מהמשפחות בתל אביב-יפו הן משפחות חד-הוריות.
    העירייה תכיר בייחודיות המשפחות ותגבש פתרונות מותאמים עבורם.
  • הכפלת היקף מרכזי הצעירים בעיר והמענה הניתן בהם. קיימים שישה בלבד, יהיו שניים עשר בכל חלקי העיר.

למעלה מ-50% מהאוכלוסייה הן נשים ולמרות זאת שוויון הזכויות שלהן חלקי ולא מספק.

בתקופה שבה נשים מודרות מהמרחב הציבורי ומתפקידים רק בשל היותן נשים, קיים איום ממשי לפגיעה בשוויון הזכויות שלהן ולאלימות גוברת כלפיהן. תל אביב-יפו תוביל שינוי במעמדן של נשים, ותקיים שוויון זכויות וייצוג מלא אשר שיאפשר צמצום פערים כלכליים, חברתיים ומגדריים.

  • רשימת המועמדים למועצת העיר בראשותי תהיה מאוזנת מגדרית ושיוויונית בהיקף הנשים והגברים.
  • העירייה תקפיד על ייצוג שוויוני בקרב עובדות העירייה ובמוסדותיה, בדגש על תפקידי ניהול, מוקדי קבלת החלטות וכן תיישם את חוק שכר שווה.
  • העירייה תהיה המובילה בארץ ביצירת מרחבים בטוחים עבור נשים ברחובות, בחניונים ובכל מרחב ציבורי בעיר באמצעות תאורה, מצלמות, נוכחות מוגברת באזורי סיכון ועוד.
  • העיר תוביל בקידום, פיתוח ועידוד מנהיגות נשית בדגש על מנהיגות צעירה.
  • תונהג מדיניות שוויונית לקידום נשים בספורט, לנוכח המחסור בשטחי אימון, באמצעים ובזמן המוקצה לאימונים וכן בהנגשת מתקני כושר לנשים ברחבי העיר.

לוותיקי העיר מגיע יחס מכבד כך שיוכלו להתבגר באופן ראוי כחלק פעיל ובלתי נפרד מהקהילה.

  • תורחב פעילות מרכזי ההכנה לפרישה וקידום תכנית פרנסה משלימה שתמצה את הידע והכישורים ותאפשר קיום בכבוד.
  • תופעל תוכנית למיגור הבדידות באמצעות עידוד תעסוקה והרחבת מסגרות התנדבותיות, תוך חיזוק הקשר הבין-דורי ושילובם בתהליכי קבלת החלטות הנוגעות לאוכלוסיה הוותיקה. 
  • יינתן סיוע וליווי במיצוי זכויות בעזרת עובדים שיוכשרו לכך.
  • הרחבה והנגשה של סל פעילויות ייחודי בעיר למעורבות חברתית, פנאי ותרבות.
  • העירייה תתמוך במוקד לילה טלפוני על בסיס מתנדבים אשר יספק מענה טלפוני להגברת תחושת הביטחון עבור תושבים ותיקים בנוסף לאמצעים הטכנולוגיים הקיימים.
  • הנגשת המרחב והמתקנים הציבוריים לוותיקי העיר- הסרת מפגעים ויצירה סביבה ידידודית גיל, הצבת ספסלים ושבילים מוארים.
  • עידוד פעילות גופנית והצבת מתקני כושר מותאמי גיל.
  • יועברו הדרכות לשיפור המיומנויות הדיגיטליות המאפשרות לגיל השלישי לשפר את איכות חייהם גם באמצעים טכנולוגיים.

הקהילה הגאה בתל אביב-יפו הגדולה בארץ ומהגדולות בעולם, היא חלק בלתי נפרד מהתרבות ומרוח העיר ולכן נכון להתייחס אליה בהתאמה לתרומתה החשובה ולאופייה של העיר.

  • ״Nothing about us without us״ – ייצוג הולם של נציגי הקהילה בתהליכי קבלת החלטות הנוגעות במעגל החיים של קהילת הלהט״ב בעיר.
  • יצירת מחויבות עירונית כלפי הקהילה על-ידי הקמת אגף לקהילה הגאה בעירייה אשר ירכז את העיסוק בחיי הקהילה, במענה לצרכים השונים, ובתקצוב הולם.
  • העירייה תהיה שותפה מלאה במאבק לקידום הקהילה הגאה בישראל ולהכרה בזכויות להט"בים ובני משפחותיהם.
  • הרחבת המענה לקהילה הטרנסית – תעסוקה, הגברת ביטחון אישי, שיקום ממעגלי זנות וטיפול בהתמכרויות.
  • אירועי הגאווה – הרווחים מאירועי הגאווה יוחזרו ברובם כהשקעה והרחבת המענה לקהילה הגאה. 
  • השקעה בתרבות גאה ובחיי הלילה כמוקד משיכה מקומי ובין-לאומי.
  • ייזום הקמת דיור מוגן לגיל הזהב של קהילת הלהט״ב. 
  • הרחבת האחריות העירונית על בריאות הקהילה לאור גודלה של הקהילה בעיר והצרכים המיוחדים שלה.

התרבות היא ליבה הפועם של תל אביב-יפו.

תל אביב-יפו תהיה העיר המובילה בארץ בתחומי התרבות שמפתחת, מוקירה ופועלת למען אומנים ויוצרים החיים בעיר, תעודד עצמאות אומנותית, תשקיע ביצירה מקורית ותהווה מקור גאווה לאומי.

  • הקמת קרן לעידוד אומנים בתחילת דרכם.
  • תמיכה, קידום ושיתוף יוצרים ואומנים ביוזמות במרחב העירוני.
  • סיוע לאומנים ותיקים באמצעות הקצאת תקציבים לשימור יצירתם וחשיפה באמצעים דיגיטליים ופרסום לתושבי העיר.
  • יוקצו תקציבים ייעודיים לעידוד יצירה בתחומי המוזיקה, התיאטרון.
  • עידוד וטיפוח אמנות רחוב בכל רחבי העיר.
  • קידום עוגנים ומרכזי תרבות רב תחומיים, תיאטראות, מוזיאונים, הופעות מוסיקה, גם בשכונות העיר.
  • תמיכה תקציבית ביוזמות עירוניות לפסטיבלים מקומיים ובינלאומיים המעודדים את היצירתיות, מספקים במה ליוצרים בעיר ולכל העוסקים במלאכה, המביאים את היצירה לכדי מימוש ומנגישים לתושבים חיי תרבות ופנאי עשירים ומלאים.
  • הקמה והרחבה של חללים ליוצרים ואמנים.

תל אביב-יפו תציב חזון פורץ דרך בתחום הקיימות והגנת הסביבה עם יעדים לאיפוס פליטות והיערכות נכונה לשינויי האקלים.

  • האצת המעבר לאנרגיה מתחדשת- ייקבעו יעדים עירוניים שאפתניים למעבר לאנרגיה מתחדשת.
  • הצללהגיבוש תכנית עירונית להצללת המרחבים הציבוריים הכוללת שימור עצים בוגרים, שתילת עצים, גינון ואמצעים נוספים להקלה על החום ולהצללת מדרכות לטובת הליכה נעימה בצפיפות האורבנית.
  • בנייה ירוקהיוטמעו פתרונות אקולוגיים מתקדמים העומדים בקנה אחד עם הסטנדרט העולמי במבנים ותשתיות מותאמי אקלים.
  • הרחבת מרחבים וגגות ירוקים- העירייה תפתח את הטבע העירוני, תקצה שטחים נוספים ליצירת מרחבים ירוקים בלב האזורים האורבניים ותעודד פיתוח ושימוש קהילתי במרחבים ובגגות שיתופיים לטובת חקלאות אורבנית.
  • טיפול בפסולת- ייקבעו יעדים עירוניים להפחתת הטמנת הפסולת, בין היתר באמצעות עידוד הפרדה במקור, הרחבת השימוש בקומפוסטרים והעמקת החינוך הסביבתי-אקלימי לצריכה נבונה ולמחזור.
  • שמירה על הסביבה החופית והיערכות להצפות– תיושם תוכנית בשיתוף הציבור למזעור מפגעי הפסולת החופית והימית, כדי לשמור על החופים בעיר נקיים, לשפר את עמידות רצועת החוף ולהיערכות להצפות בחורף.
  • פינוי התחנה המרכזית והסבה לצורכי הציבור– התחנה המרכזית מהווה במשך שנים רבות מפגע מזהם ומוקד מוזנח הפוגע בתושבי האזור.
    יימצא פתרון יצירתי לפינויה בשיתוף עם נציגי התושבים והגורמים המעורבים, הפתרון לא יהיה בהעברת הבעיה ממקום אחד לאחר, אלא פתרון הוליסטי מתואם ומדורג.
    בשלב המיידי העירייה תתקין אמצעים נוספים לניטור זיהום אוויר ובקרה אחר גורמי הסיכון.
  • התייעלות אנרגטית- ייקבעו יעדים עירוניים להתעלות אנרגטית – גם בתשתיות העירייה וגם בעידוד העסקים הפועלים ברחבי העיר.
  • יותקנו שירותים ציבוריים ומתקני מים לשתייה בפריסה רחבה בעיר תוך דאגה לאחזקה וניקיון שוטפים.
  • ״עיר העתיד״ תעודד קידום מיזמי כלי תחבורה אוטונומיים וחשמליים אשר יפחיתו את זיהום האוויר.

תל אביב-יפו תהיה בירת הכושר והספורט של ישראל, תקדם מצוינות בענפי הספורט השונים ותעודד כושר גופני ואורח חיים בריא.

  • תקודם תוכנית לעידוד אורח חיים ספורטיבי ובריא לכלל הגילים והתערבות למען תזונה בריאה לילדי הגנים ובתי הספר בשילוב ההורים.
  • נעודד פעילות גופנית מגוונת בבתי הספר. העירייה תשים לעצמה יעד לשדרג ולהוסיף מגרשים ומתקני ספורט קיימים במסגרות החינוך.
  • מצוינות בספורט- מועדוני ואגודות הספורט יהיו שותפים בגיבוש התכנית העירונית כדי להצמיח את ספורטאי העתיד.
  • יוקמו ויוקצו שטחים נוספים למתחמי ספורט וכושר מקצועיים ומגוונים, בריכות עירוניות נוספות בכל חלקי העיר במחירים הוגנים לשירות התושבים ויונגשו מתחמי הכושר הציבוריים באמצעות תאורה ואחזקה שוטפת.
  • תסובסד תכנית שחייה עירונית לילדים כמיומנות בסיסית הנדרשת לכל ילד, בוודאי בעיר עם חוף ים שצריך להיות נגיש לכולם.
  • יושלם קירוי אצטדיון בלומפילד בשיתוף פעולה של העירייה עם ארגוני ספורט ותרבות, אין סיבה שבתל אביב-יפו, העיר השנייה בגודלה בישראל, לא יהיה אצטדיון מקורה לרווחת הקהל בכל ימות השנה.
  • תונהג מדיניות שוויונית לקידום נשים בספורט לנוכח המחסור בשטחי אימון, באמצעים ובזמן המוקצה לאימונים.

תל אביב-יפו תהיה העיר הידידותית ביותר לבעלי חיים בישראל.

  • מינוי אחראי על רווחת בעלי חיים שיתכלל את פעילות העירייה, את האכיפה העירונית ואת המענה לפניות ציבור בנושא.
  • המענה הווטרינרי העירוני יותאם לצרכים הגדלים של בעלי החיים בעיר.
  • פרסום דו"ח שנתי שישקף את פעילות המחלקה הווטרינרית וסטטוס בעלי החיים בעיר.
  • חיזוק שיתוף הפעולה עם רשות הטבע והגנים לטיפול בתופעת חיות הבר במרחב העירוני.
  • הקמת גינות כלבים נוספות ברחבי העיר.
  • הגברת הפיקוח על חנויות למכירת בעלי חיים.
  • תוכנית עירונית לעידוד אימוץ כלבים וחתולים.
  • העירייה תרחיב ותתמוך בכלביות עירוניות לכלבים שננטשו שיפעלו כפנסיון עד לאימוצם. 
  • הרחבת המענה של הסיירת הירוקה בתחומי פגיעה בבעלי החיים. 
  • הובלת מיתוג בינלאומי של תל אביב-יפו כבירה טבעונית והגדלת התמיכה ביזמות טבעונית.
  • תקצוב עיקור סירוס בעצימות גבוהה לחתולי הקהילה. 
  • מענה רפואי לחתולי הקהילה בכלים עירוניים ובעזרת ארגונים פעילים בתחום. 
  • הקמת משמר בעלי חיים לטיפול ומענה בהתעללויות.
  • תכנית עירונית לחינוך והסברה מגיל צעיר.